Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Děsivý nález na černé skládce v Brně: V krabici od bot bylo mrtvé miminko!

Ilustrační foto
 (Autor: Archiv Blesk)
Autor: ČTK, max - 
3. prosince 2014
12:52

Při likvidaci černé skládky v Brně našli dělníci krabici od bot s mrtvolou novorozence. Matka jej zřejmě porodila v srpnu až říjnu letošního roku a pak jej odložila. Pohlaví ani příčinu smrti se kvůli pokročilému stupni rozkladu nepodařilo zjistit.

Nález ostatků oznámil policii na krizovou telefonickou linku 20. listopadu pracovník technických služeb.

Pitvou se zjistilo, že jde skutečně o ostatky patrně donošeného novorozeného dítěte. Vzhledem ke stupni rozkladu nešlo určit pohlaví ani příčinu smrti, uvedla mluvčí brněnské policie Andrea Straková.

Ostatky byly uloženy v černé igelitové tašce a vloženy do krabice od dámských zimních bot – velikost 39. Ta byla uložena v několika nákupních taškách a dělníci ji našli pohozenou v trávě.

Kriminalisté doufají, že jim s objasněním případu pomůže veřejnost, včetně lékařů-gynekologů. Termín porodu nelze jednoznačně určit, odhad patologů je srpen až říjen. „Pokud někdo ví o ženě, která byla gravidní, ale dítě z nezjištěných příčin nemá, měl by kontaktovat policii,“ doplnila Straková. Užitečné pro policii mohou být i jakékoliv informace k místu nálezu, popřípadě pohybu podezřelých osob na něm.

moiaza ( 3. prosince 2014 19:30 )

Stále čekám, kdy nám tady bude psát své vyblitky Andreslawicky a Zabibol že se jedná o daň z demokracie. Že to je daň za svobodu.

vosavopruz ( 3. prosince 2014 16:31 )

Už v pátek nastane ten dětmi toužebně očekávaný okamžik, kdy se ve dveřích objeví Mikuláš v doprovodu anděla a čerta chrastícího řetězy. Snad každé dítě očekává, že mu nadělí balíček s dobrotami.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání