Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Podívejte se na brutální útoky uprchlého vězně: Ženě mlátil hlavou o chodník!

Autor: ljš - 
27. listopadu 2014
13:05

Je velmi agresivní a neovládá se! Uprchlý vězeň Jan Novák (44), po kterém pátrají policisté po celém Česku i v zahraničí, seděl za několik velmi brutálních loupeží. Kamerové záběry, které jeho útoky zachytily, dokládají, že nemá nejmenší zábrany. V únoru během tří hodin napadl hned tři lidi! Všichni byli vietnamské národnosti.

Letos 25. února, kdy k napadením došlo, vešel nejprve Novák do večerky v pražské Štúrově ulici a tvářil se jako běžný zákazník, který si chce koupit několik lahví alkoholu. Ve chvíli, kdy prodavač otevřel pokladnu, ale zaútočil. Začal ho mlátit pěstí do obličeje a sápal se po penězích. Vietnamci se naštěstí podařilo z prodejny utéct ven, kde začal volat o pomoc. Novák byl proto nucen z místa utéct bez jediné koruny.

Video Napadení prodavače ve večerce - Policie ČR
Video se připravuje ...

O tři čtvrtě hodiny později byl ale úspěšnější, když si ve stejné ulici vybral čínskou restauraci. Tam brutálně zmlátil dvaačtyřicetiletou, vietnamsky hovořící servírku. Při útoku jí mimo jiné vyrazil několik zubů a z pokladny ukradl tržbu 45 tisíc korun.

Poslední napadení bylo nejbrutálnější. V Libušské ulici si vyhlédl osmatřicetiletou ženu, kterou začal sledovat. "Poškozenou nejprve uchopil zezadu kolem krku a srazil ji na zem. Pak ji popadl za hlavu, se kterou jí několikrát doslova praštil o chodník. Poté začal lomcovat a házet s celým jejím tělem zprava doleva, mlátit ji hlava nehlava pěstí a kopat do ní," popsal policejní mluvčí Tomáš Hulan. Novák pak ženě ukradl kabelku s dvěma mobilními telefony a několika tisíci.

Video Napadení ženy na ulici - Policie ČR
Video se připravuje ...

Útoků se Novák dopustil i přesto, že byl několik měsíců předtím podmínečně propuštěn z vězení. I proto, a také kvůli zvlášť vysoké míře brutality, byl nyní odsouzen k 8,5 roku vězení. Z vězení se mu ale podařilo uprchnout, když ho eskorta přivezla do krčské nemocnice na chemoterapii. Policisté po něm bezvýsledně pátrají už dva dny. Zapojili i své zahraniční kolegy. V minulosti byl totiž zadržen na útěku do Velké Británie, na kterou má vazby.

tiwy2 ( 1. prosince 2014 09:44 )

 Keby ho nevlacili na chemoterapiu, ale by hoviadko nechali scipnut tak, ako si to matka priroda, ktora mu nadelila rakovinu, zela, nemali by problemy. Naco taku haved liecit, ten uz v zivote nebude iny, cim skor zmizne z povrchu zemskeho, tym lepsie.

tupka.jentakjen ( 27. listopadu 2014 16:58 )

Odhaduju, že do týdne ho maj, posedí, pustěj ho a za pár dní je tam zpátky, z.m.rd.

tupka.jentakjen ( 27. listopadu 2014 16:22 )

Kdyby je v kriminálech mučili a nedávali jim žrát, dali by si ti hajzlové sakra bacha, aby se tam nedostali....ale jsme holt v humánní ČR

slider ( 27. listopadu 2014 16:21 )

Klaus by mu dal amnestií, a zeman mu dá 5 let. https://www.youtube.com/watch?v=Umj_iT7k0uY

sars ( 27. listopadu 2014 14:51 )

 Pamatujete v devadesátých na Winkelbauera? prevazeli ho k soudu a nakonec odzbrojil poldy svázal ke stromu a odjel, stejně ho chytli ale ta drzost.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání