Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Rumburská sestra Věra M. jde znovu za mříže: Obvinili ji z dalších pěti vražd!

Autor: ljš, uá - 
27. listopadu 2014
09:44

Nejméně pět dalších vražd! Státní zástupce je přesvědčený, že sestra Věra M. z rumburské nemocnice nezabíjela náhodou, ale vědomě a především opakovaně od roku 2010. Soud ji dnes znovu poslal do vazby.

Kvůli rozšíření obvinění o dalších pět vražd byla Věra M. k soudu znovu předvedena ve čtvrtek ráno. Když ji eskorta vyváděla z jednací síně, schovávala svůj obličej pod kapucí tmavého kabátu. O hodinu později si již vyslechla verdikt - soudce ji znovu poslal za mříže.

"Kvůli hrozbě vysokého trestu by se mohla pokusit uprchnout a také by mohla opakovat trestnou činnost, pokud by se nechala zaměstnat jinde, například v domově pro seniory," vysvětloval státní zástupce František Stibor vazební důvody. Soudce však uznal pouze možnost útěku.

Podle Stibora došlo k prvnímu podezřelému úmrtí draslíkem na jednotce intenzivní péče, kde Věra M. pracovala, před téměř pěti lety. "Týká se to těch starších rozšířených skutků, jedná se o období od ledna roku 2010 do června roku 2014," řekl. Všechny pacienty měla sestra Smrt zavraždit stejným způsobem, a to podáním draslíku přímo do žíly, což způsobilo srdeční zástavu.

Video Zabila dalších pět lidí, tvrdí obžaloba! - Jana Ulrichová, David Vaníček
Video se připravuje ...

Podle zaměstnanců nemocnice byl motivem vražd zřejmě její odpor k některým pacientům. "Všímali si její antipatie k nemohoucím pacientům, tedy k těm, kteří vyžadují nepřetržitou péči - přebalovat, umývat a podobně," uvedl pro MF Dnes krajský státní zástupce Jan Jakovec.

Ředitel rumburské nemocnice Darek Šváb navíc připustil, že vražd může být ještě mnohem více. Pro MF Dnes uvedl, že kriminalistům předal dokumentaci k desítkám případů, které policie nyní vyhodnocuje.

Video Rumburská sestra Věra M. u soudu - Jana Ulrichová
Video se připravuje ...

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 


stellastella ( 27. listopadu 2014 15:08 )

Pokud je opravdu vraždila, tak je spoluodpovědnost na pracovnících nemocnice. Pokud někdo zemře, zjišťuje se příčina úmrtí, probíhá kontrola a pod. Tady vidím, že se prostě řada úmrtí hodí na podezřelou, hodí se to. Nicméně odpovědnost ostatních je naprosto jasná

sars ( 27. listopadu 2014 14:19 )

 Proto jim rikaj andělé smrti. ....

tesarl. ( 27. listopadu 2014 12:53 )

.abcd.abcd...... ( 27. listopadu 2014 12:52 )

Tchýni sypu něco do kafe chápu ji.

msml20 ( 27. listopadu 2014 11:25 )

Moc by mě zajímalo proč až teď byly tyto vraždy odhaleny? To určitě není vina policie, ale těch "andělú" v bílých pláštích. Takže vina je i na nich. Drží při sobě, Jeden kryje druhého.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání