Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Další vraždící schizofrenik: Dopadli vraha zlínského kameramana!

Vrah, který u dveří pavlačového domu zabil Petra M. (†40), je schizofrenik
Vrah, který u dveří pavlačového domu zabil Petra M. (†40), je schizofrenik  (Autor: Policie ČR)
Autor: sč, ljš - 
25. listopadu 2014
14:40

Strach, který vyvolala vražda žďárského studenta, je zpátky! Ukázalo se totiž, že vrahem zlínského kameramana Petra M. (40) je schizofrenik (29) z Otrokovic, který se v minulosti léčil. Zabíjel, protože byl přesvědčený, že jeho oběť je vůdcem sekty, která ovlivňuje jeho život. Rozjel se proto za ním a bodl ho přímo do srdce.

Policie čeká na znalecké posudky z klinické psychologie a psychiatrie. „Petra jsem znala 13 let. Byl naprosto pohodový a bezproblémový. Člověk nechápe, co se děje,“ řekla známá oběti.

Vrah, který skončil ve vazební věznici, je podle všeho schizofrenik. Údajně se pro psychické problémy dříve léčil.

K činu si zvolil datum třináctého. V Otrokovicích sedl do trolejbusu a jel na sídliště Jižní Svahy, kde čekal na Petra u bytu. Když ten přijel okolo 18. hodiny na koloběžce domů a otevřel dveře, zaútočil na něj.

„Nadával, fackoval ho a postrkoval dál do chodby. Oběť se snažila pachatele uklidnit, ale ten vytáhl nůž, bodl ho a klidným krokem odkráčel na trolejbus,“ řekl mluvčí policie Petr Jaroš. Zlínský kameraman vzápětí na pavlači domu zemřel.

A vzájemná vazba? Náhoda. Ti dva se znali z dřívějška. Bydleli ve stejné části Otrokovic.

Je to již druhá tragédie v krátké době, kdy zabíjel psychicky nemocný člověk. Ve střední škole ve Žďáru nad Sázavou zabíjela již 14. října schizofrenička Barbora Orlová (26) z Ostravska, která slyšela hlasy. Nožem napadla studentku (17). Když ji šel student (16) bránit, zaplatil životem.

djaba ( 25. listopadu 2014 19:22 )

Dobrý den pane Gogo djaba

gogo ( 25. listopadu 2014 17:32 )

S tím se skutečně ale nedá bohužel nic dělat. Jednak kapacita psychiatrických léčeben je již dávno překročena a jednak většina schizofreniků svoji situaci pomocí medikamentů zvládá. Takže je zavřít do blázince je nesmysl. To bychom tam museli zavřít i všechny narkomany či opilce, protože některý z nich se také občas stává vrahem..

vseznaleksenior ( 25. listopadu 2014 15:52 )

Zelvik " Ona ta kapacita blázinců je limitovaná !!!

doktorsafranek ( 25. listopadu 2014 15:37 )

Toje opravdu zarážejíící.Ovšem podle myslím paragrafu 20 zákona 20/1966 může být někdo zavřen dle Vaší terminologie do blázoince jenomn když je nebezpečný sobě a nebo svému okolí. Eufemicky se blázinci říká psychiatzrické oddělení.

zelvik22 ( 25. listopadu 2014 14:53 )

To je to, že dneska se bojej někoho zavřít do blázince, aby se z Unie neozvali, že tu lidi týráme. Přitom jen v naší ulici běhají dva evidentní blázni a příbuzní nemají šanci je tam nechat zavřít, vždycky jim je vrátí. Tak takhle to samozřejmě občas musí někde skončit malérem

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání