Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Mladík brutálně ubil důchodce kladivem: Pak mu ukradl 1302 Kč!

Autor: shp, Jana Ulrichová, ČTK - 
10. listopadu 2014
09:51

Takový tyran! U ústeckého krajského soudu stanul František P. (19), který v Tetčiněvsi na Litoměřicku brutálně ubil seniora Ladislava B. (†80). Mladík ho mlátil kladivem, když upadl na zem, začal ho bít pěstmi. Za jeho nechutný čin mu hrozí až výjimečný trest. Do soudní síně přišel František se sklopenýma očima...

Případ se stal 28. února. Podle obžaloby chtěl František, který oběť znal, získat seniorovo auto. Vnikl proto do domu, kde na osmdesátiletého muže počkal. Když se senior vrátil domů, Píša ho podle policie opakovaně udeřil kladivem. Když muž upadl, bil ho ještě pěstí.

„Poté ho odtáhl do kuchyně, kde jej prohledal, dále prohledal dřevěnou komodu, kde nalezl peněženku, ze které odcizil finanční hotovost, dále papírovou krabici s pivními lahvemi, vše v hodnotě 1302 korun,“ píše státní zástupce v obžalobě.

František dnes u soudu odmítl vypovídat. Soudce tak přečetl jeho výpovědi na policii. Všechny se od sebe lišily. Nakonec se k vraždě přiznal, ale přiznání vzal poté zpět. Dále se přiznal k tomu, že se v minulosti léčil z drogové závislosti. Soud pak přehrál video s výpovědí Františkova devítiletého bratra: „Viděl jsem dva cikány, jak dědka mlátí po hlavě,“ prohlásil chlapec.
František u soudu odmítl vypovídat. František u soudu odmítl vypovídat. | ČTK

Mladík se pak podle obžaloby pokusil ukrást auto, v garáži na něj ale narazil soused, který zavolal policii. Kriminalisté zadrželi podezřelého přímo na místě činu, hrozí mu až výjimečný trest. Hlavní líčení je zatím naplánováno na celý týden. Zda padne i rozsudek, není jasné.

marlen52 ( 10. listopadu 2014 15:59 )

opět jeden kandidát na trest smrti.co s ním jiného.za 5let bude venku a udělá to znovu.

pepicka71 ( 10. listopadu 2014 13:30 )

Myslela jsem to tak,že když někomu sebere život,na to nemá právo,tak ho sebrat i jemu.Myslím si,že v Americe dávaj docela pěkný tresty,tady to mají kriminálníci a živly za odměnu,proč neotevřou uranový doly a nenaženou je tam makat,nebo je nenaženou opravovat silnice,dala bych jim kouli na nohu a chceš zdrhnout parchante,tak šup,tu máš jednu z brokovnice do zad.Možná to mám zidealizovaný,ale v každým případě bych se s vrahama nepárala.Něco jiného je,když slušný člověk způsobí nehodu,to se bohužel může stát každýmu,ale opilec nebo feťák,zavřít,pracovat a platit pozůstalé rodině celý život.Tak to cítím a můžete mě klidně nadávat!!!!!

berlin71 ( 10. listopadu 2014 11:12 )

panbaron:Tak jsi mel tomu staremu cloveku pomoct nebo zavolat policii . Pochybuju ze jsi tak ucinil

dynaty ( 10. listopadu 2014 11:07 )

ano,souhlasím, taky jsem naivka

petrkramnypresident ( 10. listopadu 2014 10:51 )

Ty zbylé oči za něj musí doplatit jeho příbuzní, a pokud ani těch není dost, tak třeba obec - vesnice nebo město, tam už se nějakých 6 000 očí najde

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání