Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Další vraždící schizofrenička mezi námi? Ubodala manžela, je ale na svobodě

Autor: ljš - 
3. listopadu 2014
09:48

Vypadalo to jako obyčejná manželská hádka, která skončila vraždou. Jenže Ilona H. (40), která v pražských Holešovicích pobodala svého manžela Karla, který zraněním později v nemocnici podlehl, je podle sestry zavražděného vážně nemocná schizofrenička. Neskončila ale ani ve vazbě, ani v ústavu!

Podobnost se žďárským útokem, kdy schizofrenička Barbora Orlová ubodala šestnáctiletého studenta Petra Vejvodu, je děsivá. Obě ženy totiž už podobný útok provedly v minulosti a přesto byly propuštěny na svobodu.

Orlová útočila před dvěma lety ve škole v Havířově, Ilona H. nedávno. "Bylo úplně běžné, že bratr spal a dostal třeba vázou do hlavy ve dvě ráno. Je to tři měsíce zpátky, co ho třikrát bodla do břicha a on byl hospitalizován v Motole," uvedla pro televizi Barrandov sestra zavražděného Jana Rezková.

Karel prý její útoky vždy omlouval právě zákeřnou psychickou nemocí. Tu ale Ilona H. podle slov své švagrové léčila velmi svérázně a byla tak neřízenou střelou. "Měla brát léky, ty léky přepíjela alkoholem, protože je to těžká alkoholička. Takže se léčila na Praze 2, antabus, protialkoholní, plus gamblerství," popsala.

V noci na pátek pak Ilona H. svého muže v bytě v Haškově ulici ubodala. Ještě týž den se ale vrátila domů. Bylo jí sice sděleno obvinění, policie ji ale musela pustit na svobodu, protože neshledali, že by mohla být duševně chorá. "Podle zákona nebyly dány důvody na uvalení vazby. Ta žena by musela ovlivňovat svědky nebo by musela hrozit důvodná obava, že uteče, bude se skrývat nebo bude v trestném činu pokračovat," uvedl policejní mluvčí Jan Daněk.

Podle paní Rezkové, která si je nemocí své švagrové jistá, je ale právě poslední možnost velkou hrozbou. "Ona se dneska může zase někde opít, jít do herny a zabije jednoho ze synů nebo někoho z nás nebo někoho na ulici," děsí se.

 

 

londynskypes ( 3. listopadu 2014 19:18 )

v/o//z/ralej president debilni a debilni vlada ktera tuto zemi thane do pekla

londynskypes ( 3. listopadu 2014 19:17 )

popocatepetl ( 3. listopadu 2014 12:45 )

To bude jen otázka názvosloví. Nevím, kdo nešel k volbám - možná zklamaní voliči Roithové, Franze a ostatních. Lůzu ale nemůže zvolit nikdo jiný než a) kalkulující grázlové, který takový kandidát prospěje, b) lůza. Ulhanost, sprostotu, omezenost, podrazáctví, malost, vulgaritu, buranství nevolí nikdo, kdo se do uvedených přívlastků nevejde sám. Ostatní to prokouknou a ostudou by se propadli, kdyby něco takového měli volit.

deratizator ( 3. listopadu 2014 12:44 )

Justice v tomto případě může dělat H0VN0 leda. Justice jedná na základě zákonů. A ty jí nedávají na vybranou. Bohužel.

deratizator ( 3. listopadu 2014 12:43 )

levicová lůza volila knížete, ty blbe

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání