Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Grázl, který BMW zabil Marušku: Soud se s ním párat nebude

Autor: šim - 
30. října 2014
14:53

Pouze během jednoho soudního stání by mohlo být rozhodnuto o trestu pro Marka Půčka, který v létě svým luxusním BMW srazil a zabil 21letou studentku Marušku, která čekala na autobusové zastávce na brzký ranní spoj na brigádu.

Jelikož výpovědi svědků i kamerové záznamy hovoří poměrně jasně, mohl by soud rozhodnout rychle. „Hlavní líčení je nařízeno na 14. listopadu v 9.30. Žádná další jednání v této věci plánovaná nejsou, soud může teoreticky rozhodnout již při tomto hlavní líčení, ale spíše lze očekávat, že se tak nestane a dojde k odročení,“ řekla serveru Novinky.cz mluvčí Obvodního soudu pro Prahu 2 Marcela Pröllerová.

Půček sedí od 5. srpna ve vazbě. Byl do ní poslán poté, co 16 hodin unikal spravedlnosti. Když totiž brzy ráno nebohou studentku svým autem cestou z oslavy svých 24. narozenin srazil, nevyčkal do příjezdu policie a záchranky, dívce ani neposkytl první pomoc, ale zbaběle i se svým psem utekl přes Kinského zahrady na Petřín.

Na policii se přišel přihlásit až pozdě večer. Půčkovi, který si přezdíval "černá ovce ze Smíchova", hrozí až 8 let vězení.

Video Grázl z BMW jde do vazby! Děsivý pohled muže, který autem zabil dívku! - Tomáš Polák, David Malík
Video se připravuje ...

mememumu ( 4. listopadu 2014 17:11 )

Holt to přesahuje tvoje schopnosti chápání, no, nic si z toho nedělej. Odsoudit něco takového na jedno stání dokáže pouze revoluční soud uliční lůzy a ten nikdo rozumný chtít nemůže. Posudky a lékařské zprávy jsou samozřejmě potřeba, protože jak asi jinak může soud zjistit, co se stalo a jaké to mělo následky.

dzelo ( 30. října 2014 15:33 )

Tak to bych se hrozně divil české soudy na jedno stání ani soudit nedovedou. Na příklad rozsudek nad Janouškem má 33 stran to je hotový román a výsledek čtyři a půl roku-to je opravdu k smíchu. Naši papíroví čerti se musí vždy napřed vyřádit pět posudků-neposudků,deset lékařských zpráv každá jiná a pod. prostě naše soudnictví je katastrofálním stavu.

ctyrka ( 30. října 2014 14:59 )

A ta druhá "maruška" neumřela jen díky lékařům, viník utíkal/ sice po svých/, ale neměl snahu pomoci, takže je to vlastně totéž.

uslepekravy ( 30. října 2014 14:56 )

Proč by se nepáral, vždyť v případě pražského kmotrřa bylo mnoho posudků a uplynbulo hodně vody,že?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání