Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ví, co se stalo s jejich matkou? Soud bude vyslýchat syny zmizelé Jany Paurové!

Autor: Jana Ulrichová, simao - 
27. října 2014
12:03

Překvapivý vývoj má případ pohřešované Jany Paurové (33) ze Slavětína. Soud bude vyslýchat syny (13 a 14) zmizelé Jany. Mladší z nich totiž už dříve uvedl, že o zmizení jejich maminky ví jeho starší bratr!

Jana Paurová je stále nezvěstná, zmizela 3. února 2013. Její manžel Pavel Paur (40) u soudu v Lounech čelí obžalobě za to, že svou ženu ještě před jejím zmizením týral. Soud však chce v neveřejném slyšení vyslechnout i jejich dva syny - Pavla a Davida (13 a 14).

Během dnešního líčení četl soudce spis civilního soudu týkající se svěření dětí Paurových do péče. Zatímco nejstaršího Davida a nejmladší holčičky Šárku a Míšu má u sebe Pavel Paur, prostřední syn Pavel žije u své babičky, matky Jany Paurové. U soudu teď vyšlo najevo, proč.

Když totiž policisté vyšetřovali zmizení jeho matky Jany, vypovídal syn Pavel jinak, než jeho otec a bratr David. Pavel uvedl, že podíl na jejím zmizení má jeho starší bratr! Se stejnou historkou se už dříve svěřila Blesku i jedna z Janiných kamarádek Renata Sádlová. „Dcery přišly s tím, že kluci Paurů vyprávěli, jak mámu zahrabali,“ řekla tehdy. Dodala, že vše vypověděla i na policii.

Soud se proto rozhodl vyslechnout oba syny. Jednání bude neveřejné, přítomen nebude ani obžalovaný Paur. Soudce se rozhodl zbavit mlčení i pracovníky intervenčního centra, u kterého Jana Paurová před svým zmizením hledala pomoc. Rozsudek by měl padnout do konce listopadu.

"Šli jsme v sobotu večer spát, spali jsme spolu v ložnici. V neděli ráno kolem sedmé hodiny jsem se probudil, už nebyla doma. Ptal jsem se syna (Davida - pozn. red.), zda ji neviděl, říkal, že ne. Čekal jsem, jestli nenapíše nebo nezavolá, ale nic," tvrdil přitom letos otec Jan Paur v pořadu ČT Na stopě, odvysílaném v březnu 2014. Jenže ne každý této verzi věří...

tiwy2 ( 28. října 2014 09:04 )

deti sa mozu bat,ved zazit take cosi, ak je pravda, ze aj deti videli ako ju zahrabava, urcite sa im vyhrazal nejako, ze ak to povedia, bud skoncia v ustave, alebo sa s nimi nikto nebude chciet bavit, kedze budu deti vraha, proste deti sa daju lahko zmanipulovat a zastrasit. Deti ani nemuseli vediet, ze ju zavrazdil, mohol im naklamat, ze opita spadla a zabila sa, alebo ze sa zadusila a aby to nevysetrovala policia, tak, ze ju musia skryt..ale verim tomu, ze to raz na javo vyjde.

vrahrychtar ( 27. října 2014 21:18 )

asi dostala cikanskou ferovku od zbytku rodiny a nevydejchala to

tigrusenko ( 27. října 2014 18:13 )

Ne, ty a vog.ht se nikdy nemýlíte.

hofihofi ( 27. října 2014 18:04 )

Nikdo nic nevi, jen asi ti synove a otec mozna se tam dely podivne veci, kdyz i male deti tahnou za jeden provaz, ale muzu se mylit.

tigrusenko ( 27. října 2014 16:24 )

Nás se neptej, ty víš všechno.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání