Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Chovanec surově zbil vychovatele: Nechtěl mu dát cigaretu

Ředitel domova Radek Vovsík tentokrát k incidentu odmítl mluvit.
Ředitel domova Radek Vovsík tentokrát k incidentu odmítl mluvit.  (Autor: Blesk - Jiří Čada)
Autor: čad - 
22. října 2014
14:06

Chovanec (15) dětského domova v Jihlavě zaútočil v pondělí ráno pěstmi na svého vychovatele (46) a způsobil mu těžké zranění. Chtěl cigaretu! Když odmítl začal ho surově bít.

Chovanec zneužil toho, že vychovatel je po nehodě a nemohl se dostatečně bránit. „Je po havárii na kole, ten zmetek využil toho, že ještě nemá zcela doléčenou zlomenou ruku,“ informoval Blesk.cz zdroj, který je s případem útoku seznámen.

„Nebudeme se k tomu vyjadřovat, je to naše strategie,“ odmítl o incidentu mluvit ředitel domova Radek Vovsík.

Policisté případ zatím vyšetřují, jako přestupek proti občanskému soužití. „Pacient u nás byl nejprve ošetřen ambulantně, pak se však musel vrátit. Jeho zranění bylo natolik závažné, že si vyžádalo okamžitou hospitalizaci,“ uvedla ke zranění hlavy vychovatele mluvčí nemocnice Monika Zachrlová.

krupan10 ( 23. října 2014 07:20 )

ředitel v trenýrkách a vytahaným triku přes pivní mozol, to je alespoň vzor

sars ( 22. října 2014 21:12 )

 Tak jestli si ten vychovatel chce udržet alespoň část sve autority, tak se musí rychle oklepat a serezat toho fracka, jinak si ho tam budou dávat. ...

berlin71 ( 22. října 2014 20:14 )

flik:V 15 letech je kazdy z nas dite zcela s Vami souhlasim. Ale to neznamena ze by toto dite nemelo byt trestane .Existuji i kriminaly pro mladistve toto dite patri za mrize.15 lety kluk zmlatil dospeleho muze nechci si vubec prestavovat jak zachazel z jinymy detmi v detskem domove.

flik ( 22. října 2014 18:01 )

Milí diskutující, pletete se téměř všichni. (Ani já nemám "patent na pravdu", ale pracoval jsem několik let v podobném zařízení a dodnes jsem jako šéfredaktor časopisu Zámeček - což je má volnočasová aktivita zadara - v kontaktu s mnoha dětskými domovy i "pasťáky"). Tedy: 1. Nedá se říct, že by v domovech (či výchovných ústavech) byla většina Romů. Je to jak kde, někde je jich naopak výrazná menšina. 2. Rozhodně neplatí, že pokud čtete o podobném "agresorovi", bude to asi Rom. Často jsou kvůli cigaretě a jiným blbinám útoční právě "bílí". 3. V 15 letech je člověk ještě dítě. A je takové, jak ho rodiče vychovali. Znám desítky případů, kdy se z milého teenagera stal zloděj či feťák. A podobné procento dětí se v pubertě mění z agresorů na lidi, za které se není třeba stydět. 4. V čem máte někteří pravdu: Takovýmto dětem "na hraně" chybí pevná ruka. Ale ještě více jim chybí pozitivní vzory. Vladislav Sobol www.zamecek.net

kajina ( 22. října 2014 16:54 )

Fuj to jsem se lekla, už jsem si myslela, že se kvůli cigaretě porval ministr Chovanec - no, Kalousek a Macek už fackovali, nebylo by divu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání