Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Katku bodal, zbil paličkou a pak zastřelil: K vraždě se přiznal!

Autor: ČTK, ljš - 
21. října 2014
12:21

Milovala ho, a tak se k němu nastěhovala. On ale Katku (†29) po banální hádce brutálně zavraždil. Po činu tělo ukryl v lese a policistům oznámil, že ji pohřešuje. Kriminalisté po ní zhruba měsíc pátrali. Rodičům pak Miroslav dokonce poštou poslal její doklady, aby vyšetřování zmátl. Pod tíhou důkazů se nakonec přiznal.

"Je mi to moc líto, že mou rukou zemřel člověk. S tím se nikdy nesmířím," řekl Katčin vrah, Miroslav Polcar, soudu.

Podle spisu Polcar přítelkyni zavraždil 5. března po hádce, nejdříve ji opakovaně bodl kuchyňským nožem, poté ji udeřil paličkou na maso. Následně na ležící ženu dvakrát vystřelil z legálně držené pušky. Tělo zavražděné naložil do auta a odvezl do lesa, který byl součástí revíru, kde Polcar působil jako myslivec. Tělo se podařilo najít až poté, co se Polcar k vraždě přiznal a policisty přivedl na místo.

Polcar dnes u soudu vypověděl, že se při hádce proti němu přítelkyně rozmáchla kuchyňským nožem. "Lekl jsem se, vzal jsem vedle na lince nůž a bodl jsem ji. Stále se se mnou hádala. Přestal jsem se ovládal a sáhl po paličce," popsal útok Polcar. Poté co po jeho útoku přítelkyně zůstala ležet na zemi, došel do trezoru pro pušku a dvakrát vystřelil na její hlavu. "Nechtěl jsem aby cítila případnou bolest," řekl obžalovaný.

Státní zástupkyně Lenka Faltusová dnes řekla, že motivem byla hádka, muž podle ní v přípravném řízení vypověděl, že se jeho přítelkyně po přistěhování do jeho domu změnila a on neunesl změnu jejího chování. Policisté po objasnění vraždy oznámili, že na případu pracoval tým dvou desítek policistů, do pátracích akcí bylo nasazeno až 150 policistů. Hlavní líčení je u hradeckého soudu nařízené do 23. října, Polcarovi hrozí až výjimečný trest vězení.

co-teda ( 21. října 2014 15:38 )

Katka jitrničku snědla docela maličkou. Chytil ji při tom Polcar praštil ji paličkou

rucnikvolamydlo ( 21. října 2014 15:22 )

A takových psychopatu, kteří běhají po lesích s puškou, jsou stovky možná i tisíce

agent ( 21. října 2014 15:21 )

S hysterickou ženskou nelze žádným známým způsobem žít. V tomto by mohl soud nalézt velmi podpůrný polehčující prostředek.

krucipisek1 ( 21. října 2014 14:53 )

No, hysterickà nekuracka taky ne..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání