Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Houska dostal čtyři rány: Dvě byly smrtelné! Nebránil se

Autor: ljš, ČTK - 
21. října 2014
11:15

Útočil jako profesionál! Vlivný člen ČSSD Roman Houska neměl šanci se svému vrahovi bránit. Michal Krnáč ho nejprve paralyzoval a pak mu v pálil jednu ránu do břicha a tři do hlavy. Patologové tak na jeho těle nenašli žádná obranná zranění.

Vrah na Romana Housku vystřelil čtyřikrát. Dvě rány šly podél uší, smrtelné ale nebyly. "Způsobily by bolestivost a zřejmě ohlušení," řekla soudní lékařka Andrea Vlčková. Houska zemřel v důsledku střelné rány do obličeje. "Došlo k přehmoždění míchy a šokovému stavu," doplnila Vlčková. Smrtelná by podle ní byla i rána do břicha, která způsobila masivní krvácení. Rána šla navíc z bezprostřední blízkosti. Patologové potvrdili, že Houska dostal i zásah elektrickým paralyzérem.

Jedna z Houskových sousedek Alena Vaňková řekla, že v okolí se asi dva týdny před vraždou pohyboval muž typově podobný Krnáčovi. "Zaujal mě tím, že šel hodně pomalu, myslela jsem si, že je to tipař. Šel až na konec ulice k Houskům a potom zpátky," řekla Vaňková s tím, že muže viděla přibližně z šesti metrů. O několik dní později viděla stejného člověka znovu. Na případ si vzpomněla v době, kdy byla na místě rekonstrukce případu a viděla obžalovaného. "Když jsem viděla, jak se pohybuje, hned se mi to vybavilo. Postavou to byl hodně podobný člověk," doplnila Vaňková.

Krnáč, který dosud u soudu nevypovídal, dřívější pohyb v okolí odmítl. "V ulici jsem nikdy předtím nebyl. Jediné oblečení s kapucí, které mám, je vojenská goretexová bunda," řekl Krnáč.

Podezřelého člověka viděla i další ze sousedek Jana Holovejová. Pohybovat se měl na okolních pozemcích. "Měl delší vlasy špinavě blond barvy, do obličeje jsem mu neviděla," řekla.

U soudu mají dnes vypovídat ještě další znalci, mimo jiné psychiatr a psycholožka.

Podle obžaloby zastřelil Krnáč Housku před domem, kde politik žil s Vaňhovou. Podle žalobce se na vraždu připravoval. O Houskovi a Vaňhové údajně měsíce zjišťoval informace. Krátce před činem si koupil elektrický paralyzér, kterým prý oběť omráčil. Housku pak čtyřikrát střelil. Podle policie poté prohledal dům. Za vraždu s loupežným motivem mu hrozí 15 až 20 let vězení, případně výjimečný trest.

karmavana ( 21. října 2014 13:18 )

Pán by měl dostat řád nějakýho lva. Ušetřil státu hodně peněz, které už nestačí vlivně sociálně kontroverzní politik ukrást!

sores ( 21. října 2014 13:01 )

Pokud byl Houska grázl a zloděj tak dostal co si zasloužil a o co si koledoval!Takto by měl dopadnout úplně každý hajzl. Ať přežívají pouze slušní lidé.

patyk ( 21. října 2014 11:56 )

Nikdo si nikoho jenom tak nenajme...Tito lidé jaksi preferují jiný životní styl..A hlavní doména-PRACHY-....

patyk ( 21. října 2014 11:54 )

neměl se dávat dokupy s lidma z podsvětí..Jeho problém..Přistoupil na jejich hru,shrábl tučný balík peněz,tak ať přemýšlí...je mi svým způsobem líto těch ubožáků,kteří za prachy udají i prodají svoji matku..

marie60 ( 21. října 2014 11:52 )

..asi mu někdo nabídl velké prachy ale on to pokakal, když tam zanechal paralyzér. Podle ksichtu bych ho tipovala jako chudinku,který by ani mouše neublížil.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání