Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Matka vražedkyně Barbory: Za její nemoc může nešťastná láska

Autor: shp, Ivana Žáková, Jiří Krušina - 
16. října 2014
05:03

Matka Barbory Orlové (26), vražedkyně ze školy ve Žďáru nad Sázavou, se rozhodla promluvit. Svoji dceru považuje za ztracenou a ztrápenou duši. Svoji nemoc si prý neuvědomovala a chtěla zemřít. "Příčinu změny jejího chování jsem přičítala Barborčinu rozchodu s přítelem. Mohlo jí být okolo šestnácti let. Začala se uzavírat sama do sebe. Netušila jsem, co se s ní děje,“ přiznala zdrcená matka v exkluzivním rozhovoru.

Její stav se zhoršoval a zhoršoval. „Barunka se začala bát venku. Po stěhování se bála souseda. Tvrdila, že jí dal do mozku čip. Netušila jsem, že si píše deníky. Ty jsem našla později a při jejich čtení jsem pochopila, jak musela trpět. Sama Bára si nepřipouštěla jakékoliv onemocnění,“ dodala žena.

Video Matka schizofreničky, která zavraždila Petra: Vím, proč zabíjela! - Ivana Žáková
Video se připravuje ...

Barboře se snažila pomoci. „Navštívily jsme nejen lékaře, ale dokonce i policii. Dcera se opravdu bála o život a měla pocit, že ji někdo pronásleduje a chce ji zabít. Lékaři o její nemoci mluvili jako o posttraumatické stresové poruše, kterou zřejmě připisovali rozchodu,“ prozradila uplakaná matka.

V tom, proč zamířila do žďárské školy, má jasno. „První útok i tragédie ve Žďáru měla jediný cíl. Dcera chtěla zemřít a myslela si, že když vezme rukojmí, že ji některý z policistů zastřelí. Před prvním útokem napsala dopis, aby jí policie pomohla,“ uzavřela.

Celý rozhovor s matkou schizofreničky naleznete na Blesk.cz ve 14:00!

hana512 ( 18. října 2014 17:00 )

Tak tenhle příspěvek o kolektivní vině a vydírání je hodně mimo mísu. Asi sis hofihofi spletl článek. Nebo žiješ v představách, že máme výjimečný stav? Stav ohrožení? Hm... ten měli bohužel v úterý ve žďárské škole.

hana512 ( 18. října 2014 16:56 )

Violo, přesně tak. Celej národ je v šoku, kdekdo soucítí s rodinou zabitého chlapce - hrdiny, i s ostatními zúčastněnými úterního masakru. Ale matka vražedkyně nejen, že se neomluvila, ani neprojevila lítost na tím, co se stalo! Nevyjádřila soustrast pozůstalé rodině! Jen omlouvá svoji chudinku Barušku, žádný vzkaz pro oběti, nic..... jen moje hodná Baruška.... to je neskutečný egoismus.

viola111 ( 18. října 2014 15:14 )

Od staré Orlice pozůstalí po zavražděném chlapci dosud neslyšeli jediné slovo omluvy! Jen její nehorázné výlevy o tom, jak ten její vraždící parchant je úžasná, hodná, inteligentní, citlivá holčička. Každý vidí, co je zač! A stará, která zanedbala dohled nad svým monstrem, na tom nese svůj podíl viny. Ať aspoň drží hubu a nechá si ty kydy, když v sobě nenajde ani minimální projev slušnosti, aby se alespoň omluvila, byť ani to nezmenší hrůznost činu té její coury. Jestliže to stará neudělala, ukazuje se, že jablko nepadlo daleko od stromu a hlavně je zřejmé, z jak mizerného prostředí vražedkyně pochází.

cernykondor ( 18. října 2014 13:36 )

Nejsem psychiatr, ale vím o tom dsot, protože v rodině jsou dva jedinci s psychickou poruchou. Nerada bych psychickou nemoc vůbec nějak nazývala, protože je u každého člověka jiná, a má snad jen jedno společné: mají svoje zákony, svoje pravdy, tedy mají svůj svět. Někdy jsou to lidi inteligentní, někey primitivnější. Pokud žijí normálně, mohoui chodit do práce, tak bývají zaměřeněni buď na dsomov nebo na zaměstnán, kde se "projevují". těžší formy jsou v ústavech, ale dnes je tam asi není velká ochota držet, protože to také něco stojí. Pro nebezpečné jedince/ které bohužel vždy odborník neodhalí/ by být místo v izolaci mělo být povinné.

mirkazam ( 17. října 2014 13:50 )

Udělala to z nešťastné lásky. No kdo si neprožil někdy nějakou tu nešťastnou lásku ?? A kdyby měl každý vraždit, tak kde bychom byli ???

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání