Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Kdo je vyjednavač, který zachránil dívku z rukou vražedkyně?

Autor: Jiří Čada - 
15. října 2014
14:50

Zatýkal heparinového vraha Petra Zelenku! Odzbrojil muže, který vyhrožoval, že granátem vyhodí do vzduchu byt v Třešti u Jihlavy. Rozmlouvá se sebevrahy sedícími na okraji propasti. Řeč je o plukovníku Petru Gruberovi, kdysi šéfovi jihlavských kriminalistů, dnes vedoucím odboru krajského ředitelství v Jihlavě a policejnímu vyjednavači.

Právě tento muž musel v úterý v podvečer, po svém návratu z nemocnice, vysvětlovat krajskému policejnímu řediteli, co se odehrávalo v podzemí školních šaten střední školy ve Žďáru nad Sázavou, kde psychicky nemocná vražedkyně Barbora O. (26) nožem usmrtila jednoho ze studentů Petra V. (16) a další dvě studentky (17) včetně policejního vyjednavače Grubera pobodala a pořezala. (Detaily případu čtěte ZDE>>)

Video  Zprávy: Vražda ve škole! A soud potrestal Čtvrtníčka s Potměšilem!  - redakce Blesk TV
Video se připravuje ...

Petr Gruber ve středu s Bleskem o celé záležitosti odmítl mluvit. „Musíme nyní ukončit proti zadržené ženě trestní řízení. Do té doby se k tomu nemůže vyjadřovat,“ omlouvala policejního vyjednavače mluvčí policistů Dana Čírtková.

„Dívku, kterou útočnice ohrožovala nožem, chtěl zachránit. Asi to však vyhodnotil špatně, žena se po něm ohnala nožem a zasáhla ho do hlavy,“ informoval Blesk jeden ze svědků školního masakru. Řádění šílené ženy vzápětí ukončil zásah policejního paralyzéru.

Video Zdrcený táta hrdiny Petra (†16): Pro vražedkyni syna trest smrti! - Jiří Čada
Video se připravuje ...

andorea ( 15. října 2014 17:31 )

Té holce pomohl. To je hlavní.

andorea ( 15. října 2014 17:30 )

Irelevantní. Být na místě té holky, tak je ti jedno, kdyby se za tebe nabídl třeba Quasimodo.

japos22 ( 15. října 2014 16:45 )

Takovej psychopat může oblbnout každýho znalce - s jejich propouštěním by se mělo postupovat opatrněji, teď to probíhá, zdá se, mechanicky

nojasne ( 15. října 2014 16:23 )

Policejní vyjednávač nebývá ozbrojen. A když všechno víte nejlíp, kolik lidí jste svojí akcí zachránil(a) vy ? Vsadím se, že vy byste se pos.r.al(a) už kilometr od místa činu. A střílet v šatnách, kde je spousta rohů, kovových skříněk, trubek a mříží, to taky může skončit třemi zastřelenými jednou střelou.

japos22 ( 15. října 2014 15:41 )

Té chyby si nevšímej

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání