Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Spletl si ženu s divočákem: Střelil ji do břicha!

Myslivec postřelil omylem ženu namísto divočáka
Myslivec postřelil omylem ženu namísto divočáka  (Autor: profimedia.cz - ilustrační foto)
Autor: ČTK - 
14. října 2014
10:50

Myslivec střelil o víkendu v Holešově na Kroměřížsku omylem místo zvěře ženu, která v lese natírala stromky, aby je zvířata neokusovala. Utrpěla těžké zranění břicha, se kterým skončila v nemocnici. 

"Myslivce policie podezírá z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti, za což mu u soudu v případě uznání viny hrozí až čtyři roky vězení,"řekla policejní mluvčí Monika Kozumplíková. 

Osmačtyřicetiletý myslivec podle ní uslyšel šramot mezi smrčky, kde si všiml pohybu 'něčeho šedivého'. "V domnění, že je kousek od něj divoké prase, vzal svou nabitou zbraň a vystřelil směrem, odkud uslyšel zvuk a viděl pohyb. Vzápětí jej polil studený pot. Po výstřelu totiž z lesa uslyšel lidský výkřik. Okamžitě utíkal na místo, kde uviděl ležet schoulenou ženu v zeleném oblečení, která splývala s lesním porostem a držela se za břicho," popsala Kozumplíková. 

Myslivec se snažil devětačtyřicetileté ženě z Holešova poskytnout první pomoc a komunikovat s ní, aby neztratila vědomí. Po chvilce vytočil číslo záchranné služby a policistů, kteří dorazili po pár minutách a střídali se v poskytování první pomoci zraněné ženě až do příjezdu záchranné služby. Podle Kozumplíkové byla žena v nemocnici operována a nyní by již měla být mimo přímé ohrožení života. 

Policie varuje obyvatele kraje před dalšími podobnými událostmi. "Apelujeme na návštěvníky lesa a lesní pracovníky, aby do lesa nosili výrazné oblečení jasných barev, případně reflexní doplňky v zájmu ochrany vlastního života i zdraví," uzavřela Kozumplíková.

sars ( 14. října 2014 12:44 )

 Nechodte do lesa řádí tam myslivci. To je pořád dokola rocne několik pochybení, méně chlastu a nedrzet prst na spouští. Myslivci uvědomte si:kovbojové z vás nikdy nebudou. ...

aranka.erbova ( 14. října 2014 12:14 )

tak jeden vtípek na odlehčení-Takhle jednou myslivci byli na honu,opili se a trefili nadlesního do břicha.Tak ho hodili do sanitky a odvezli do špitálu.Po třech hodinách přišel chirurg a říká:Pánové,ten průstřel břicha nebyl smrtelný,ale pro jste ho vyvrhli???

rbwtrnava ( 14. října 2014 12:01 )

 dalsi z mnoziacich sa dokazov, aky su mislivci burani a jedine, na co cakaju je ist si zastrielat a zabit co najviac. Alkohol a ine veci netreba ani spominat. Mali by sa tymi uchylakmi zacat riadne zaoberat policajti a dufam, ze ho ta zena poriadne zazaluje a pripravi o majetok, alebo pojde riadne brucat do lochu.

zaviracispendlik ( 14. října 2014 11:29 )

znám myslivce a dost často násoskové

zaviracispendlik ( 14. října 2014 11:28 )

měla šedé oblečení a při práci funěla. Apeluji na lidi, kteří chodí po lese, nefunět!!! a nosit reflexní oblečení

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání