Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

10 nevyřešených případů! Vrazi těchto obětí unikají spravedlnosti

Autor: ljš - 
7. října 2014
05:00

Na rukou mají krev nevinných lidí a přesto běhají po svobodě! Záhadami opředených případů, které teprve čekají na vyřešení, je za poslední měsíce v Česku celá desítka a kriminalisté to tak mají velice těžké. Zločiny se kupí a oni tak musí bojovat hned na několika frontách. Blesk.cz zmapoval, jak jsou vrahům blízko.

1. Taxivrah

Nejhledanější zabiják v Česku má na svědomí zřejmě celkem tři životy. Prvního taxikáře Petra Sedláčka popravil na přelomu letošního ledna a února. O dva měsíce později v noci na 11. dubna pak střelou do týla zabil během jediné noci hned dva jeho kolegy. Každým z nich se nechal odvézt na lesní cestu nedaleko Uhříněvsi, kde pak jejich těla pohodil. Auta následně zaparkoval v centru Prahy nedaleko od místa, kde byl nalezen i vůz prvního zavražděného.

Jak policisté pokročili? Kriminalistům se podařilo dopodrobna zmapovat, kde se taxivrah osudné noci pohyboval. Zveřejnila také identikit člověka, který může být klíčovým svědkem nebo dokonce pachatelem. Nově mají kriminalisté zřejmě horkou stopu, taxikáře totiž obcházeli s fotografií dalšího muže, jehož výpověď si prý potřebovali ověřit.

Policie zveřejnila identikit možného taxivraha. Policie zveřejnila identikit možného taxivraha. | archiv Blesku

2. Vražda v tramvaji č. 17

Jedna z nejzáhadnějších vražd, která se zpočátku také připisovala taxivrahovi. Pak se ale ukázalo, že pachatel zabíjel jinou zbraní. Čtyřiašedesátiletou Danuši S. vpálil pachatel kulku do hlavy v momentě, kdy se s ní ocitl sám v tramvaji č. 17.

Jak policisté pokročili? Policie na konci června zveřejnila identikit muže, který cestoval dne 9. 4. 2014 v dopoledních hodinách vlakem z Trutnova do Kolína. Jakou spojitost má tento den s vraždou však kriminalisté neuvedli.

Policisté hladají důležitého svědka k případu vraždy v tramvaji číslo 17 Policisté hladají důležitého svědka k případu vraždy v tramvaji číslo 17 | Policie ČR

3. Rozparovač

Části lidského těla byly poprvé nalezeny v prosinci roku 2011 v Kunratickém lese a Karlíně. Patřily ženě, jejíž totožnost kriminalisté dosud neznají. Další rozčtvrcená byla nalezena na břehu Vltavy na začátku října loňského roku.

Jak policisté pokročili? Policistům se zatím podařilo identifikovat pouze druhou zavražděnou ženu. Jednalo se o šestadvacetiletou Miroslavu, která pocházela z Moravy a měla čtyřletou dceru. V Praze se pohybovala mezi bezdomovci.

Policisté zjistili, že rozsekané tělo patří ženě Policisté zjistili, že rozsekané tělo patří ženě | Policejní týdeník/Policie ČR

4. Hledač pokladů

Vyrazil do Klánovického lesa za svým oblíbeným koníčkem a už se nevrátil. Hledače pokladů Denise B. (†33), který pocházel z Uzbekistánu, kde pracoval mimo jiné jako elitní voják, někdo zastřelil a jeho tělo pak spálil.

Jak policisté pokročili? V Klánovickém lese uspořádala policie obří manévry, bohužel ale během nich nikoho nezadržela. I v tomto případě však policisté zveřejnili podobiznu muže, který je z činu podezřelý.

Denis B. byl zavražděn v Klánovickém lese. Policie pak zveřejnila identikit muže, který by mohl mít v jeho smrti prsty Denis B. byl zavražděn v Klánovickém lese. Policie pak zveřejnila identikit muže, který by mohl mít v jeho smrti prsty | Archiv Blesku

5. Vražda v Zemanově paneláku

Vražda v domě, ve kterém bydlíval prezident Miloš Zeman! Starší manželský pár bez známek života našel jejich syn v polovině února. Významného historika Židovského muzea Jiřího Fiedlera a jeho manželku někdo z neznámých příčin ubodal a následně ještě v bytě pustil plyn.

Jak policisté pokročili? Policisté podle způsobu smrti vyloučili, že šlo o sebevraždu manželů nebo, že by zločin například po hádce spáchal jeden z nich a pak zabil i sebe. Policie našla na těle Jiřího Fiedlera mnoho bodných ran, které musel podle úhlu, ve kterém byly vedeny, způsobit vysoký muž.

Mrtvým ze Zemanova paneláku je podle televize Nova badatel Židovského muzea v Praze Jiří Fiedler Mrtvým ze Zemanova paneláku je podle televize Nova badatel Židovského muzea v Praze Jiří Fiedler | Facebook.com, Foto Blesk - David Malík

6. Podivná sebevražda blondýnky Anety

Smrt třiadvacetileté Anety je nejčerstvějším z nevyřešených případů. Dívka zemřela po návratu z dovolené v Dominikánské republice v bytě své kamarádky, u které přespala po večírku v pražském COCO Baru. Podle policie se ubodala pod vlivem drog. Rodina ale odmítá této verzi věřit a vyžádala si novou pitvu.

Jak policisté pokročili? Policie Anetinu smrt původně uzavřela jako sebevraždu, podle serveru TN.cz však má být případ brzy překvalifikován.

Smrt pohledné dívky bolí nejen rodinu, ale i její přátele. Smrt pohledné dívky bolí nejen rodinu, ale i její přátele. | David Malík a Facebook

7. Zmizelá matka čtyř dětí

Jana Paurová (33) beze stopy zmizela v noci před rokem a osmi měsíci. Její rodina je přesvědčená, že by své děti nikdy neopustila, a z její vraždy obviňuje jejího manžela Pavla. Ten svou ženu fyzicky napadal a po jejím zmizení bez zjevné lítosti hledal novou partnerku na seznamce. Zatím se ale nenašlo tělo, které by bylo klíčovým důkazem.

Jak policisté pokročili? Policii se podařilo dostat Pavla Paura před soud. Kvůli absenci těla není souzen za vraždu, ale za údajné domácí násilí. Rozsudek ale zatím nepadl.

Dnes je to přesně rok od doby, co se po Janě Paurové ze Slavětína slehla zem. Dnes je to přesně rok od doby, co se po Janě Paurové ze Slavětína slehla zem. | Foto Blesk - Jana Ulrichová

8. Výbuch ve firmě na bazény

Smrt přišla poštou! Když jednatel firmy na výrobu bazénů v Osově u Berouna, Jan B., otevřel 15. ledna balíček, který mu s další korespondencí přinesla asistentka, zpečetil tím svůj osud. Pod rukama mu vybuchla bomba, která mu způsobila smrtelná zranění a zranila i jeho sekretářku.

Jak policisté pokročili? Policisté zveřejnili fotografie a popis muže, který balíček s bombou přinesl na pražskou poštu. Ten byl ale dobře maskovaný a nikdo ho zřejmě neidentifikoval.

Tento muž přinesl na poštu bombu určenou řediteli Tento muž přinesl na poštu bombu určenou řediteli | Policie ČR

9. Vražda krásné Dagmar

Teprve sedmadvacetiletou dívku z Rumburku zavraždil zřejmě muž, se kterým měla těsně před smrtí sex. Není zatím zcela jasné, zda dobrovolně, nebo byla znásilněna. Matce řekla, že se jde na chvíli projít a domů už se nevrátila. Její tělo pak našli o tři dny později.

Jak policisté pokročili? Kriminalisté vydali v souvislosti s případem dva identikity mužů, se kterými byla Dagmar v posledních hodinách před smrtí viděna. U jejího těla také našli zapalovač s logem krajské KSČM a na těle zajistili stopy DNA, které by měly pachatele usvědčit.

Pohledná Dagmar zemřela zřejmě násilnou smrtí. Pohledná Dagmar zemřela zřejmě násilnou smrtí. | archiv rodiny

10. Případ Kramný

Případ, který od počátku hýbe Českem! Monika a Klárka Kramné zemřely 30. července 2013 v hotelovém pokoji v egyptské Hurghádě, kde byly na dovolené. Jediný, kdo tragédii přežil, byl otec rodiny Petr Kramný. Tomu egyptské úřady zakázaly vrátit se domů a propustili ho až po třech měsících. Po návratu do Česka byl však zatčen a čeká ve vazbě na soud.

Video  Chladnokrevní vrazi stále na útěku! Koho se máme bát?  - David Vaníček, Lucie Šulcová, redakce Blesk
Video se připravuje ...

Jak policisté pokročili? Kriminalisté měli v případu velmi těžkou práci, protože se odehrál v cizině a v mnoha oblastech museli spoléhat na práci svých egyptských kolegů. Podle dostupných informací dospěli k závěru, že Moniku a Klárku zavraždil elektrickým proudem právě Petr Kramný. Jaké důkazy přesně zajistili, se však dozvíme až v soudní síni.

Petr K. (36) obviněný z vraždy Moniky (†36) a Klárky (†8) tvrdil, že ho vyšetřovatelé při výslechu bili. To ale Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) popřela! Petr K. (36) obviněný z vraždy Moniky (†36) a Klárky (†8) tvrdil, že ho vyšetřovatelé při výslechu bili. To ale Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) popřela! | Karel Kopáč

cernykondor ( 7. října 2014 16:57 )

Nejde jen o nevyjasněné vraždy ale i loupeže.V domě se přihodilo opakované vloupání v bytě seniora a pachatel zůstal neznámý. Případy se odložily. Zloději byli zřejmě sousedé z domu, kteří později seniora oloupili docela legálně. Zatím jsem se práva nedobrala.

mitoz ( 7. října 2014 08:32 )

To jsou nedávné případy. Jsou ale případy staršího data. Komě Illeové, např. Jana Svobodová z českého Těšína.

pea.p ( 7. října 2014 07:50 )

Těch případů budou mraky a ne 10. Vybavuju si třeba případ Soni Illeové, která zmizela z nějaké firemní akce a pak ji našli mrtvou

setroseuros ( 7. října 2014 06:14 )

Neexistuje dokonala vrazda. Existuje jen spatne vysetrena vrazda! Doufam, ze se je kriminalistum podari vysetrit! Necekejme vsak, ze se vrah prizna! Navic dobrovolne! viz. Kramny!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání