Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Bývalý policista si objednal vraždu: Do vězení jde za podvod

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ČTK, dce - 
3. října 2014
11:54

Jiří H. (37), bývalý policista, si v dubnu letošního roku objednal vraždu svého kamaráda a zaměstnavatele Davida P. (29). Chtěl se totiž dostat k jeho penězům, které David získal od pojišťovny jako náhradu za úraz. Jiří si najal vraha, ten vše ale Davidovi řekl a později se celá kauza dostala i k policii a soudu. Ten dnes Jiřího poslal do vězení pouze za podvod – jakto?

Podle státního zástupce obvinění slíbil Davidu P. z Klatov, že mu zařídí rychlejší vyplacení pojistného plnění od České pojišťovny. Přerost měl peníze dostat jako odškodné za následky dopravní nehody. Jiří ovšem nechal peníze převést na účet své firmy Askalona.

V dubnu 2012 pak Jiří podle obžaloby oslovil recidivistu Martina L., kterému za likvidaci Davida nabídl 800.000 korun. Jako důkaz chtěl fotografii s hlavou oddělenou od těla nebo vidlemi zapíchnutými do krku. Martin to oznámil nejprve Davidovi a později i na policii. Ti Davida „uklidili“ do bezpečí – strhl se kolem toho ale menší chaos, když po něm bylo vyhlášeno pátrání v médiích.

Najatý vrah dokonce s Davidem vraždu na fotografiích nafingovali. Martin mu v lese roztrhal oblečení a polil ho kečupem. Celá scéna se pak opakovala ve sklepě policejní budovy v Plzni. Policisté ho tam dokonce svázali a lépe nalíčili!

 "Není pravda, že bych ho oslovil, aby někoho odstranil. Dlužil mi a stále mi dluží 800.000 korun. Celé si to vymyslel, byla to od něj předem připravená akce, jak se vyhnout zaplacení dluhu," uvedl ve výpovědi Jiří. Martin, který byl důležitým svědkem v případu, údajně sepsal později prohlášení, že si vše skutečně vymyslel. A právě proto nakonec Jiří u soudu skončil pouze s rozsudkem podvodu. Do vězení má za čin jít na pět let.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání