Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Sestru Věru M. obviněnou z vraždy seniorky draslíkem propustili z vazby a je doma!

Autor: ČTK, simao - 
30. září 2014
19:12

Sestra z rumburské nemocnice, obviněná z vraždy seniorky draslíkem, je venku z basy! Podle FTV Prima byla Věra M. propuštěna již včera. Televize totiž přinesla svědectví její dcery!

"Je doma druhej den, co vám k tomu budeme povídat. Dejte tomu čas. Určitě se k tomu nějak vyjádří, ale zatím ne, je to čerstvý," řekla FTV Prima dcera propuštěné Věry M. Jak je na tom její matka? "Nervy, no," dodala dcera. "Samozřejmě, kdo by nebyl," dodala na otázku, zda je matka ráda, že je doma.

Věra M. pracovala na JIP v rumburské nemocnici, kde v noci na 6. června zemřela sedmdesátiletá pacientka. Vyšetřování prokázalo, že ji zabila velká dávka draslíku, která způsobila srdeční arytmii a smrt. Draslík zemřelé podala podle policie zdravotní sestra, které v případě odsouzení hrozí až 18 let vězení.

Na podezřelé úmrtí upozornil lékař Petr Vondráček. Už dříve řekl, že podezření pojal kvůli srdeční arytmii pacientky. Zjistil také, že u zemřelé před smrtí prudce stoupla hladina draslíku.

"Odebral jsem hned od pacientky krev a (nyní obviněné) sestry jsem se zeptal, zda je draslík v infuzi, kterou právě podala. Sestra odpověděla, že ano, ale nevěřil jsem," řekl už dřív lékař. Infuzi proto poté bez vědomí podezřelé sestry poslal na testy. Ty potvrdily jeho podezření, že ačkoli v infuzi draslík nebyl, v těle ženy ho bylo množství neslučitelné se životem.

Krajská policejní mluvčí Veronika Hyšplerová ČTK řekla, že policie stále nemá indicie, že by sestře někdo pomáhal. "Vyšetřování případu dál probíhá. Variantu, že by obviněnou někdo kryl, ale neprověřujeme," doplnila Hyšplerová. Policie původně pracovala s domněnkou, že sestra zabíjela ze soucitu a prováděla eutanazii. Tuto verzi ale už policisté v podstatě vyloučili. Teď se zabývají verzí, že čin byl úmyslný.

Nemocnice po úmrtí pacientky zpřísnila vnitřní předpisy, což se podle jejího ředitele Darka Švába týká mimo jiné kontrol zdravotní dokumentace. Vnitřní prověřování dalších podezřelých úmrtí podle něj neodhalilo žádný jiný případ, který by poukazoval na úmyslné či jen nedbalostní pochybení zaměstnanců nemocnice.

.evelina. ( 1. října 2014 10:37 )

A sakra, voght to tady včera opět, a jako ostatně vždycky, nezvládl

abcd.abcd. ( 1. října 2014 00:32 )

KONEČNĚ JE DOMA!

abcd.adcb...... ( 30. září 2014 20:58 )

 

abcd.adcb ( 30. září 2014 20:55 )

Nervíky, kašpare?

abcd.adcb ( 30. září 2014 20:55 )

Ubožáku s malým jalovým pindíkem, už máš zase nervíky v kýblíku!  

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání