Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

20 let stará vražda konečně u soudu: Obchodníka zabil kuší a ukryl ho ve sklepě!

Autor: ČTK, ljš - 
30. září 2014
10:27

Dopadli ho deset dní před promlčením vraždy! Sedmačtyřicetiletý Jan P. z Mariánských Lázní schovával 20 let ve sklepě mrtvolu své oběti (†66), kterou zabil pistolovou kuší kvůli penězům. Na rozsudek ale nečeká za mřížemi, soud ho před časem propustil na dvou milionovou kauci.

Podle obžaloby zastřelil obžalovaný Jan P. v březnu 1994 pistolovou kuší tehdy šestašedesátiletého obchodníka s valutami. Tělo ukryl ve sklepě svého domu, kde ho policisté našli letos v únoru, čin objasnili jen deset dnů před promlčením. Ostatky zavražděného ležely metr pod dnem jímky na vodu zalité vrstvami betonu a zakryté kovovou deskou. 

Podle obžaloby se skutek stal 9. března 1994 kolem 16:30. Jan P. tehdy do svého domu v přízemí rodinného domu v Mariánských Lázních vylákal muže, a to pod záminkou, že pro něj zprostředkoval koupi zhruba 250.000 německých marek ve výhodném kurzu. Když muž zjistil, že byl oklamán a chtěl vstát z křesla a odejít z domku, obžalovaný na něj dle spisu namířil pistolovou kuší. "Dvěma výstřely ho šípovou střelou zasáhl do hlavy, dále proti přední části krku vedl útok pevným bodným nástrojem," řekla státní zástupkyně.

Napadený na místě zemřel na následky poranění mozku. Vrah se poté prý zmocnil jeho finanční hotovosti v nezjištěné výši. Společně s dalším mužem pak tělo odnesl do sklepa, kde ho ukryl.

"S obžalobou nesouhlasím, cítím se nevinen," řekl dnes soudu Jan P, který si na svou obhajobu najal známého právníka Tomáše Sokola, do jednací síně dnes přišli i pozůstalí, tedy dva synové a vnuk zavražděného. Po obžalovaném chtějí náhradu škody ve výši téměř 30 milionů korun, počítají do toho 2,5 milionu korun, o které byla podle nich oběť okradena, k tomu připočítávají úroky z prodlení a započítali do toho také náhradu nemajetkové újmy.

setroseuros ( 30. září 2014 12:25 )

az jim to projde, budou mit az do smrti bezpracne vydelano!!

tarot666 ( 30. září 2014 11:26 )

S obžalobou nesouhlasím, cítím se nevinen," řekl dnes soudu Jan P, který si na svou obhajobu najal známého právníka Tomáše Sokola, tak to je další pecka,chudáček veksláček, si najal jednoho z nejdražších právníků na něj určitě vydělal jako dělník v továrně

tarot666 ( 30. září 2014 11:24 )

neskutečný jaký prachy tenkrát podobní parchanti měli

tarot666 ( 30. září 2014 11:24 )

do jednací síně dnes přišli i pozůstalí, tedy dva synové a vnuk zavražděného. Po obžalovaném chtějí náhradu škody ve výši téměř 30 milionů korun, počítají do toho 2,5 milionu korun, o které byla podle nich oběť okradena, k tomu připočítávají úroky z prodlení a započítali do toho také náhradu nemajetkové újmy. tak to je masakr,pozůstalí podědili vekslácké praktiky dědka

doktorsafranek ( 30. září 2014 11:21 )

Na druhé straně tomu tak nerozumím. Jediný svědek se oběsil a před tím ho udal. Třeba byl před sebevraždou u zpovědi a kněz mu sdělil, že takto to bude u Posledního soudu schůdnější.. Určitě bude zapírat, at už je vinen nebo nevinen

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání