Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Úchyl přepadává ženy na chodbách domů: Jednu několikrát bodl nožem

Autor: dce - 
29. září 2014
10:15

Brněnská policie řeší případ muže, který přepadá ženy na chodbách bytových domů. Už má na svědomí dvě oběti. První přepadenou opakovaně bodl nožem, nakonec ani ji, ani druhou ženu neznásilnil - očividně se až příliš bál, že by ho někdo přistihl.

První případ se odehrál už koncem srpna. Útočník vešel za jedenadvacetiletou ženou do domu na Tomkově náměstí. S nožem v ruce po ní chtěl, aby se svlékla. "Dívka odmítla a sedla si do rohu. Neznámý muž ji začal rozepínat bundu a při tom ji několikrát lehce bodl nožem. Mladá žena násilníkovi sdělila, že má astma, že může kdykoliv omdlít a také, že je velmi dobře slyšet v bytech, když na chodbě někdo mluví," popsala mluvčí brněnské policie Andrea Straková.

Muž ženě sebral kabelku a utekl. Úspěšný nebyl bohudík ani v druhém případě napadení. Druhý týden v září přepadl v jiném domě teprve sedmnáctiletou dívku, která roznášela letáky. "Muž slečnu přitlačil ke stěně a zakryl ji rukou ústa, aby nemohla křičet o pomoc. V tom se ovšem na chodbě rozsvítilo světlo a poškozená ihned využila situace a podařilo se ji vyběhnout na ulici," informovala Straková.

I v tomto případě muž utekl. Pokud násilníka poznáváte, či jste byli svědky kontaktujte policii na tísňové lince nebo na nejbližší stanici.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání