Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Nebezpečný lupič na útěku: Se samopalem přepadl banku!

Policie pátrá po Jiřím Korcovi, který podle svědků přepadl banku v Praze 7
Policie pátrá po Jiřím Korcovi, který podle svědků přepadl banku v Praze 7  (Autor: Policie ČR)
Autor: ČTK - 
17. září 2014
16:24

Pokus vyloupit banku sice zpackal, přesto je ale nebezpečný. Pětačtyřicetiletý lupič, Jiří Korec, u sebe má totiž samopal! Policie nyní žádá veřejnost o pomoc s pátráním.

Policisté v souvislosti s neúspěšným přepadením banky v Praze 7 pátrají po pětačtyřicetiletém Jiřím Korcovi. Podezřelý měl při loupeži v batohu samopal, který se mu nepodařilo vytáhnout. Na webu pražské policie o tom dnes informovala mluvčí Hana Jeřábková.

Případ se stal v pátek 5. září, kdy chtěl podezřelý v Ovenecké ulici vyloupit pobočku banky, která pracuje s hotovostí jen po předchozí domluvě. Muž chtěl u bankovní úřednice nejdříve vyměnit slovenské peníze, pak ukázal papír s nápisem "Sem ozbrojen, daj mi peníze, mám v tašce bombu". Pracovnice banky mu řekla, že jejich pobočka nemá směnárnu a nedisponuje hotovostí.

Muž se otočil, zmuchlal papír a z banky odešel směrem k ulici Milady Horákové. "Kriminalisté pak prověřením kamerových záznamů zjistili, že měl při přepadení v batohu samopal, který se mu však nepodařilo vyndat," uvedla dnes Jeřábková.

Policii na totožnost podezřelého upozornili svědci. Muž si údajně příležitostně přivydělává stěhováním nebo na stavbách. Měl by také být uživatelem drog.

Korec je 185 až 190 centimetrů vysoký, má hnědě rovné vlasy a oholený obličej. Informace o podezřelém mohou lidé volat na tísňovou linku 158. "Zároveň kriminalisté důrazně varují, aby se ho nikdo nepokoušel zadržet, a to z důvodu, že jej považují za nebezpečného pachatele, protože bývá ozbrojen," dodala Jeřábková.

gaysknirem ( 17. září 2014 17:17 )

Ty budeš ale ještě daleko za ním.

slider ( 17. září 2014 16:38 )

Od kud ma samopal?!

sores ( 17. září 2014 16:36 )

Další nekvalitní člověk.Dobytek který ve slušné společnosti nemá co dělat.Přemýšlí p.r.delí a nepoužívá mozek, pokud nemá v lebce ptačí trus.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání