Server Tíseň.tv na svém facebooku včera pozdě večer zveřejnil informaci, že policie již má podezřelého z vraždy Elišky a uvedl, že jím je někdo z příbuzných děvčátka.

V diskusním fóru městečka, kterým vražda holčičky otřásla, se pak objevilo několik spekulací o tom, že podezřelou osobou je Eliščin strýc. "Je to feťák. Našli ho podle pachových stop atd. Znásilnil ji. BYL TO JEJÍ STRÝC. Teď ho vyslýchají," napsal například jeden z diskutujících. Tuto verzi však nikdo z oficiálních zdrojů nepotvrdil. Vysvětlovala by ale to, proč holčička před školou nekladla žádný odpor a s únoscem odešla zřejmě dobrovolně. Odvést ji ale mohl kdokoli z rodiny nebo známých.

Pro tuto variantu hraje také svědectví dívčiny spolužačky, která uvedla, že Eliška odešla od školy s neznámým mužem. "Ptal se jí, jestli chce odvést k tátovi. Říkala jsem jí, ať s ním nechodí," řekla holčička televizi Nova. Další děti zase uváděly, že nasedla do tmavého auta.

Kudy šla Eliška domů?
Autor: Jana Ulrichová, David Malík, inforgrafika Blesk

Policie zatím potvrdila pouze to, že již zahájila úkony trestního řízení. "Už v průběhu pátrání probíhaly výslechy příbuzných, spolužáků, pracovníků školy a okolí. Žádná z vyslýchaných osob zatím nemá status podezřelého,“ řekla včera večer Blesk.cz mluvčí ústecké policie Alena Bartošová.

Podle dostupných informaci žila Eliška s babičkou v Klášterci, protože zde chodila do školy. Do té to rozhodně neměla daleko. Stačilo přejít hlavní silnici, projít okolo paneláků a byla před vchodem do babiččina domu. Tam ji její matka Alena pouze navštěvovala. Našla si totiž přítele v Lounech a odstěhovala se za ním. Eliška zůstala v Klášterci, aby neměnila školu. 

Video
Video se připravuje ...

Zprávy: Smrt andílka Elišky (†9): Stovky svíček, pláč a hon na vraha bestii Blesk TV

Její zmizení tak nahlásila její babička, a to až kolem sedmé hodiny večer. Domnívala se zřejmě, že je vnučka u dcery v Lounech. Na mobil se jí dovolat nemohla, protože ho omylem několik dní předtím vyprala. Večer se však už vydala na policii.

Podle informací Blesk.cz však policisté nemohli matku děvčátka dlouho naleznout. Kdy se informaci dozvěděla a kde byla, tak není jasné. Na svém facebooku žádala o pomoc s pátráním ve 2:43. To už zřejmě byla v Klášterci. Tam za ní během dne přijel i Eliščin otec, se kterým mají prý velmi dobré vztahy. 


Vážení čtenáři, kvůli útokům na zavražděnou Elišku v příspěvcích některých čtenářů jsme se rozhodli zastavit diskuze pod články. Děkujeme za pochopení.

Video
Video se připravuje ...

Smrt ztracené Elišky děsí Klášterec: Která bestie jí ublížila? David Vaníček, Petr Soukup, Lukáš Červený