Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vražda bez těl nemá viníka: Soud Nárožného potřetí zprostil viny

Autor: dce - 
10. září 2014
12:40

V domě v Přerově našli krvavé kaluže, ale mrtvoly nikde. Podivný zločin byl ve středu už potřetí u soudu. A už potřetí byl obžalovaný Pavel Nárožný zproštěn viny. Důkazy, které proti muži svědčily, byly totiž odebrány protiprávně, jsou tudíž neplatné.

V roce 2009 bylo v domě starších manželů nalezeno tratoliště krve. Podle množství nemohly oběti útok přežit. Těla se však ani po téměř pěti letech nenašla. Hlavní podezřelý však už u soudu stanul několikrát. Pavel Nárožný (36), syn zavražděného muže, byl ovšem opět zproštěn viny.

Spis o několika stech stranách k vraždě v olomouckém kraji z roku 2009 je ode dneška mnohem tenčí. Rozhodnutí Nejvyššího soudu týkající se zajištění důkazů na místě činu vše zkomplikovalo. Důkazy byly zajištěny nezákonně a musely být tudíž vyloučeny z řízení. Proti Pavlu Nárožnému teď nesvědčí nic prokazatelného.

Podle obžaloby však Nárožný jednoznačně vraždil. S činem mu měla pomoci jeho matka Hana (†66), která ovšem loni podlehla rakovině. Podle veškerých důkazů Nárožný svého otce i jeho druhou manželku zabil a jejich těla odvezl v autě – to tvrdí pachové stopy, které ovšem už nejsou pro soud platné. Rozhodnutím Nejvyššího soudu tak obžaloba přišla o téměř všechny potencionálně usvědčující důkazy.

Nárožný je tedy volný, obžaloba se ale odvolala a případ poputuje k vrchnímu soudu.  „Obžalovaný měl s otcem dlouhodobé spory, nesnášeli se a panovala mezi nimi nenávist. Byly to spory o majetek, o nemovitost, kterou obžalovaný dodnes užívá," uvedla žalobkyně.  Nárožný ale smrt otce i s jeho družkou stále zpochybňuje – podle něj na otcovu starou adresu přišel poštou balíček se součástkami. "Byl to jeho omyl, nechal tam původní doručovací adresu a jenom to odklikl. Zaplaceno to bylo z účtu na jeho jméno," prohlásil.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání