Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Devítiletá Eliška se nevrátila ze školy: Našla se její bota! Rodina se sesypala

Autor: ČTK, simao, ua - 
10. září 2014
12:47

Jmenuje se Eliška, je jí devět let, má hnědé vlasy a modré oči. Včera odešla ze školy v Klášterci nad Ohří, domů však nedorazila. Její maminka Alena umírá strachy a prosí o pomoc. Viděli jste její dceru? Policie rozjela ve městě rozsáhlé pátrání, prohledává parky, lesy, sklepy jednotlivých domů, nad Kláštercem létá vrtulník s termovizí. Zatím našli policisté jen botičku malé holčičky...

Po více než 24 hodinách zatím bezvýsledného pátrání nastal krátce po poledni zvrat. Našla se bota malé Elišky. Matka i babička botičku poznaly. Zoufalá maminka, která prosí o pomoc také na sociálních sítích, to oznámila ve statusu na facebooku. "Víc mi neřekli, jen ukázali mámě botu a máma se sesypala," napsala.

Maminka pohřešované Elišky napsala, že se našla její botička Maminka pohřešované Elišky napsala, že se našla její botička | Facebook.com

Eliška je asi 130 centimetrů vysoké hubené postavy, má světle hnědé dlouhé vlasy a modré oči. "Dne 9. září 2014 odešla po vyučování ze školy ve 12:35 hodin, do místa bydliště v Klášterci na Ohří již nedorazila," upozornila Alena Bartošová z Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje.

V době zmizení měla Eliška na sobě bílé tričko s dlouhým rukávem a motivem kočky s mašličkou v oblasti hrudníku, kostkovanou košili modročerné barvy, džínové kalhoty modré barvy a růžové kotníčkové boty. S sebou měla školní aktovku černé barvy se vzorem bílých čar. Jak zjistila na místě redaktorka Blesku, mobil s sebou dívenka bohužel neměla. Babička jí ho totiž nedávno omylem vyprala v pračce...

Maminka Elišky: Nejhorší noc v mém životě

Informace o hledané mohou lidé sdělit policii na lince 158 nebo kterékoli policejní služebně. "Prosím o pomoc... Stále doufám a věřím, ale i se moc bojím. Eliško, vrať se mi," napsala na svém profilu na Facebooku maminka Alena. "Nejhorší noc v mém životě, nejdelší, nikomu to nepřeju. Snad to všechno dobře dopadne a moje jediná nejkrásnější holčička bude zase se mnou," pokračovala. Před kamerami se rozplakala, věří však, že se její dceru podaří brzy najít.

Video Zdrcená maminka Elišky (9): Paní Alenka o pátrání po své dceři - Blesk - Jana Ulrichová
Video se připravuje ...

Pátrání: Vrtulník s termovizí, psovodi a prohledávání sklepů

Pátrání po Elišce probíhalo naplno již v noci na středu. Policisté prohledávali park i okolní lesy a louky, do akce byl povolán i policejní psovod. Pomoci se snažilo i mnoho dobrovolníků. Objevily se však i obavy, zda zmizení školačky nesouvisí s nedávným únosem dívky v Mostě, kterou neznámý pachatel zatáhl do auta a beze slova odvezl na Chomutovsko, kde ji naštěstí vysadil. "Samozřejmě počítáme se všemi variantami, ale tato není momentálně jednou z hlavních vyšetřovacích verzí," upozornil Chomutovský Deník kriminalista Jiří Vlasák.

Video Pátrání po ztracené Elišce v Klášterci nad Ohří - Blesk - Jana Ulrichová
Video se připravuje ...

Policisté pokračují v pátrání i dnes, na místo dorazil v noci i během středečního dopoledne vrtulník s termovizí. Prohledávají se však také sklepy, panelák po paneláku, dům po domu. Vyšetřovatelé se zaměřili také na variantu, zda se dívka někde neskryla kvůli strachu ze špatné známky. "I tuto možnost jsme prověřovali, nic takového se nestalo," řekl Deníku Vlasák. Nejprve policisté pročesali pravou část města, pak se pustili do levé. Do pátrání se dnes zapojilo na 140 policistů, hasičů a strážníků. "Konkrétní vytipované místo, kde by dívka mohla být, nemáme, pátrá se všude," řekla mluvčí chomutovské policie Marie Pivková.

cyrilko ( 12. září 2014 16:08 )

Nakopať do zadnice aj babičku, ktorá až po 8-ich hodinách nahlásila nezvestnosť 9 ročnej vnučky !!! Chudiatko Eliška, boli by z nej aj tak vychovali štetku a drogovo závislú, veď celá rodina je divná.

topl ( 11. září 2014 12:23 )

Z matky nemám dobrý pocit . Přijde vám normální , že příjde o dítě a sedí u FB ?

stekavypes ( 10. září 2014 20:13 )

Možná,kdyby to holky hned ohlásily,tak mohla žít.

b_anka ( 10. září 2014 19:10 )

Ano, kriminalita odkoukaná z USA, jenže ty autobusy je zoufalé řešení. Navíc ani to nefunguje zaručeně. USA si s kriminalitou neví rady. Na místo busů bych uvítala raději jistotu. Vždyt´ ta dívenka bydlela téměř naproti, snad jen cca 150 m. Nevěřím, že nalítla někomu, kdo by ji chtěl dovézt domů. Devítiletá už není natolik naivní, aby sedla do auta k cizímu, spíš bych řekla, že ho znala.

borka30 ( 10. září 2014 17:00 )

z té paní dobrý pocit.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání