Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Uřízl bezdomovci ucho a pak ho ubodal. Prý si to nepamatuje

Autor: ljš, ČTK - 
4. září 2014
12:17

Vražda jako z hororu! Alkoholik Bohumil V. brutálně v opilosti napadl bezdomovce, kterého si přivedl domů. Uřízl mu ucho a současně mu zasadil 28 bodných ran po celém těle. Může pak nechal zemřít na chodbě. Dostane doživotí?

Obžaloba uvádí, že vražda se stala v Horoušanské ulici, a to pravděpodobně koncem loňského listopadu. Bohumil V. si prý pozval domů spřáteleného třiačtyřicetiletého bezdomovce, na kterého zaútočil po společném popíjení alkoholu a zřejmě i následné hádce.

Nejprve ho údajně několikrát udeřil rukou do čelisti, čímž mu mimo jiné způsobil lehké krvácení do mozku. Poté mu odřízl boltec pravého ucha a následně muže bodal a řezal do hlavy, rukou a nohou. Těžce zraněného a silně krvácejícího muže údajně nechal ležet v předsíni, kde ho zakryl lůžkovinami. Pobodaný zemřel až po několika desítkách minut.

Devětapadesátiletý Bohumil V., který je podle znalců alkoholik a víno pije denně po litrech, se dnes u soudu na incident jen těžko rozvzpomínal. Uvedl, že bezdomovcům z okolí jeho bydliště pomáhal - například je u sebe nechával osprchovat, dával jim jídlo a někdy i peníze. Tvrdí, že v osudný den k sobě pozval dva muže bez domova, kteří se spolu nejprve začali hádat a nakonec se obrátili proti němu. Jednoho z nich proto napadl.

"Připravoval jsem v kuchyni jídlo, měl jsem v ruce nůž. Uřízl jsem mu ucho, pak jsem mu dal ručník a odvedl ho do koupelny. Dvakrát jsem ho bodl do hýždí. Říkal, že je mu zima, tak jsem ho přikryl, pak jsem šel ven a potom spát. Až ráno jsem zjistil, že je mrtvý," vypověděl nesouvisle. Uříznuté ucho vyhodil z okna.

Po dvou až třech dnech mrtvolu ležící v přikrývkách zabalil do igelitových pytlů a odvezl na kárce do Postřižinské ulice, kde ji nechal. Trvá na tom, že z mrtvého těla viděl po celou dobu pouze nohy, takže o tom, jak brutálně byla pobodaná, se prý dozvěděl až mnohem později z policejního spisu.

Vorlíček byl v minulosti už třikrát trestaný, pokaždé za činy spáchané pod vlivem alkoholu. Dříve přitom vedl úspěšný život: v Německu se vyučil číšníkem, ve Švýcarsku studoval hotelovou školu, pracoval na zaoceánských lodích a dělal manažera v lepších hotelech v USA, Rakousku či Kanadě. Uvedl, že také vedl kavárnu v Obecním domě.

Poslední čtyři roky žil ze sociálních dávek a z příspěvků od své sestry. Dvakrát byl na protialkoholním léčení, abstinovat však nikdy nevydržel. Podle znalců nelze vyloučit, že by při dalším užívání alkoholu páchal další trestnou činnost. Proto pro něj navrhují ústavní protialkoholní léčbu.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání