Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Soud s matkou (21), která zabila dva novorozence: Dostane doživotí?

Autor: rvs, ljš - 
1. září 2014
12:56

Odporná surovost! Lucie K. (21) podle obžaloby dvakrát tajně porodila a tělíčka novorozenců odhodila venku. U soudu, před kterým dnes v Hradci Králové stanula, se hájila tím, že to udělala ze strachu z ostudy.

Chladnokrevná, bezcitná a zvráceně sobecká. Taková je podle znalců matka dvou novorozenců, která těla svých dětí po porodu odhodila venku jako smetí. Děti přitom mohly žít. „Obě se narodily živé a životaschopné, jedno umřelo v řádu minut, jedno v řádu několika desítek minut, maximálně hodin,“ uvedla státní zástupkyně Lucie Žabková.

Žena před soudem vypověděla, že se styděla se za to, že má jako mladá dítě a bála se svého přítele. S tím ale přitom chodila několik let a dokonce plánovali svatbu.

Ke zrůdným činům došlo v letech 2012 a 2013 na Vysočině. První dítě Lucie K. porodila v kabince autobusové zastávky v Jihlavě. „Jela jsem do školy a v autobuse jsem měla potřebu jít na záchod. Porod jsem čekala, vozila jsem kvůli tomu sebou deku. Narodila se živá, nekřičela, ale koukala se na mě. Pupeční šňůru jsem přestřihla nůžkama, které jsem vozila do školy,“ řekla podle serveru iDnes.cz u soudu. Dítě pak nejdříve pohodila do křoví u silnice, druhý den ho ukryla v domě pod schody.

Druhé miminko se narodilo v koupelně bytu s pupeční šňůrou kolem krku. Matka mu nepomohla, tělíčko vložila do igelitky a pohodila u rybníku na Havlíčkobrodsku. S tím jí pomáhal její přítel, na kterého u soudu házela vinu. „Jsem přesvědčená, že trest si zasloužím, ale nechápu, proč v druhém případě není potrestaný i můj přítel,“ stěžovala si.

Tvrdila, že kvůli němu ji nemohla pohřbít, jak plánovala. „Nechtěla jsem, aby ji jen tak pohodil zabalenou do igelitu někde v lese, to dělají s prominutím jen prasata. Chtěla jsem jí pohřbít u nás na chalupě. Teď vím, že moje řešení nebylo správné, ale připadalo mi aspoň trochu lidské,“ dodala.

Hrozí jí až doživotní trest, rozsudek by měl padnout ve středu.

marlen52 ( 1. září 2014 19:48 )

jen aby za rok nebyla venku za dobré chování

soorry ( 1. září 2014 18:30 )

Už ji čeká babská vražedná společnost v Opavě.

vosavopruz ( 1. září 2014 16:01 )

buřty na Hrad

majojo ( 1. září 2014 14:41 )

pavel219-evolution6 ´= typický příklad, když někomu nenávist ke zvířatům vleze na mozek. Zamíchal by ji i do diskuse o zakřivení prostoru nebo dejme tomu i do šlehačkového dortu, idiot jeden.

nemocna ( 1. září 2014 13:43 )

Pro ní je i doživotí málo obnovit trest smrti a udělat to stejné s ní hyjeně bezcitné

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání