Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Kdo je hyena z Domova Petruška? Seniory okrádala už v minulosti!

Autor: ljš, kon - 
29. srpna 2014
05:03

Měla o ně pečovat, místo toho bezmocné staré lidi týrala a dělala si z nich stroj na peníze. Ředitelka šestajovického domova důchodců Petra Brožová byla přitom za kriminalitu páchanou na seniorech odsouzena už v minulosti!

Jak je možné, že žena, která byla v minulosti odsouzena za okrádání důchodců, si mohla otevřít domov pro seniory? Podle kriminalistů k tomu neměla žádná potřebná povolení a své zařízení za něj jen vydávala. Její živnostenské oprávnění totiž umožňuje provozovat pouze ubytovací zařízení!

Se svým expřítelem si jako své klienty vytipovávala seniory bez rodin, kteří vlastnili nemovitosti nebo větší finanční prostředky. Nemuseli se tak obávat příbuzných, kteří by si jejich podnikání prověřili.

Z vyšeřování vyplývá, že s podváděním starých, důvěřivých lidí měla Brožová bohaté zkušenosti. "Kriminalisté zjistili, že byla v roce 2011 a 2012 společně se svou sestrou soudně trestaná kolínským soudem za spáchání trestných činů krádeže, porušování domovní svobody a podvodného jednání páchaných na seniorech, za což měla být v podmínce až do roku 2017," uvedla policejní mluvčí Jana Rösslerová. Sestry se tehdy vydávaly za zaměstnankyně energetické společnosti a pod záminkou nedoplatku odcizily v nestřežený okamžik seniorům životní úspory z bytu.

Video Zprávy: Teror v domově důchodců a děsivý scénář útoku kyselinou! - redakce Blesk TV
Video se připravuje ...

Rodinu do svých podvodů zapojila Brožová i tentokrát. Všichni zaměstnanci Domova Petruška jsou totiž její příbuzní. Pro pečovatelskou práci a sociální služby přitom ale nemají dostatečné vzdělání.

Na podvodné jednání upozornil kamarád jedné ze seniorek, která v domově žije. Bylo mu divné, že jí neustále chodí upomínky za nezaplacené složenky. Později se ukázalo, že byl její účet v bance zrušen. Krátce poté, co se do domova nestěhovala, ji totiž Brožová odvezla do banky a nechala jí příslušné papíry podepsat. Peníze, více než milion korun, převedla na účet svého expřítele. Nebude to ale zřejmě jediný případ, policisté hledají i další poškozené a nevylučují, že obvinění proti dvojici bude rozšířeno. Prověřují totiž i podezřálá úmrtí, ke kterým v zařízení došlo.

elektroluc ( 29. srpna 2014 14:53 )

Nedělala kdysi dozorkyni v koncentráku ?

elssa... ( 29. srpna 2014 12:48 )

kdo ji dal v podmínce živnostenský list? a co dělají kontrolní úřady?

joldh ( 29. srpna 2014 09:21 )

Platila!!! Milion!

ninga ( 29. srpna 2014 09:11 )

tato dobrá žena má typické rysy notorického alkoholika; doufám, že její alkoholismus nebude brán jako polehčující okolnost - v českých zemích obvyklé

kdoasi ( 29. srpna 2014 07:55 )

Hmmm...tak s takovým xichtem určo musela za sex platit...no a kde na to brát,že?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání