Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Ženě vychrstl kyselinu do obličeje z PET lahve. Policie zveřejnila jeho tvář

Autor: dce - 
26. srpna 2014
12:24

Šílený incident se odehrál dnes ráno kolem osmé hodiny ranní v pražské městské části Michle. Renata se zrovna chystala odejít do práce, když k ní u výtahu přistoupil její bývalý přítel (na hlavní fotce), vytáhl plastikovou láhev a padesátiletou ženu polil kyselinou chlorovodíkovou.

„Polil ženu v chodbě domu u výtahu dosud neznámou látkou, pravděpodobně kyselinou a následně utekl. Policisté po něm pátrají,“ informoval mluvčí policie Jan Daněk. Podle informací serveru novinky.cz Renatu N. poleptal její expřítel M. B. Šlo podle všeho o kyselinu chlorovodíkovou.

Renata se jako každé ráno vydala do práce, když vystoupila z výtahu muž na ní kyselinu vychrstl a okamžitě utekl. Údajně ji měl připraven ve třech PET lahvích! Ženu záchranná služba odvezla na popáleninové centrum do Vinohradské nemocnice. Její stav je vážný.

Obdobný případ, kdy muž polil ženu kyselinou se stal loni v listopadu v Plzni. Opět se jednalo o bývalého přítele oběti, který na ni tentokrát zaútočil, když nastupovala do auta. Minulý týden byla na tohoto pachatele soudem uvalena vazba.

Kyselina chlorovodíková je jedna z těch velmi silných kyselin, která se dá poměrně snadno sehnat – 30% koncentrát se dá koupit i běžně v drogerii. Při kontaktu s kůží způsobuje těžké a bolestivé poleptání a kontakt s očima může vyústit až ve slepotu. Při požití dochází k perforaci žaludku a následné smrti. Zásah touto kyselinou se řeší oplachem vodou; při požití malého množství je jí navíc možné v žaludku, který je na nízké pH zvyklý, rozředit ledovou vodou.

 

Video Sousedka poleptané promluvila - REDAKCE BLESK.CZ
Video se připravuje ...

Policie po muži pátrá, pokud máte nějaké bližší informace ozvěte se na linku 158. Bližší informace připravujeme.

vonrichthofen ( 26. srpna 2014 17:25 )

amíci polívají ženy kyselinou?

azbuka.zakuka ( 26. srpna 2014 15:45 )

zdrclamrdka je z rodiny?

azbuka.zakuka ( 26. srpna 2014 15:43 )

tu má fotr, já mám Dalekohled

azbuka.zakuka ( 26. srpna 2014 15:39 )

a vocas vymáchat v H2SO4

abcd.abcd. ( 26. srpna 2014 15:36 )

S Malých chemikem bys jí akorát pokapal rohožku, to chce jiný level.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání