Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Válka v rumburské nemocnici: Lékaře se zastali, Šváb to žehlí u pozůstalých

Autor: dce - 
26. srpna 2014
11:45

V kauze sestry Věry M. se teď vše točí kolem ředitele nemocnice Darka Švába a bývalého místního lékaře Petra Vondráčka, který pochybnou smrt pacientky nahlásil. Vondráček také zajistil důkazy, čímž značně pomohl policii. Šváb si ale stojí na svém – lékař mel sestru, která vraždila, krýt. Státní zástupce si ale myslí něco jiného!

Vyšetřování celé kauzy má trvat minimálně půl roku, vzhledem k faktu, že policie musí prověřit i dalších 11 úmrtí v místní nemocnici – jsou totiž podezřelé. Ústřední podezřelá si tedy na soud ještě počká, hlavní debata se teď odehrává mezi Švábem a Vondráčkem. Jejich slovní přestřelky a obviňování se zdají nekonečné.

Teď se ale za Vondráčkova slova postavil i ústecký státní zástupce Jan Jakovec, jak uvedl deník Lidové noviny. Podle Jankovce byl Vondráčkův postup přínosný pro vyšetřování. Pravděpodobně byl také jediným impulsem pro celé vyšetřování. „Že by se lékař snažil něco zastřít, takové poznatky vůbec nemáme,“ prohlásil státní zástupce.

Po včerejší zprávě, že se nemocnice rodině zavražděné pacientky stále neomluvila, se ale věci daly do pohybu. Vedení nemocnice si pozvalo rodinu zemřelé, aby konečně udělali to, co měli provést již dávno. Šváb navíc předpokládá, že rodina na nemocnici podá trestní oznámení. Není tedy veřejně anoncovaná omluva jen báječným mediálním krokem? Šváb byl totiž mnohými obviněn, že si medializací celé věci chce pomoci u komunálních voleb.

 

jana52 ( 26. srpna 2014 14:36 )

majojo, já myslím, že není divu, že se ten doktor kryje..... s takovým prevítem v ředitelně mu nezbývá nic jinýho....

majojo ( 26. srpna 2014 12:56 )

Mně vystupování pana doktora nepřesvědčilo, vypadal, že pokálí hlavu každému, jen aby sám zůstal bez poskvrnky. Ovšem pan ředitel je taky pěknej dobytek.

horstfuxteleshop ( 26. srpna 2014 12:30 )

právě z důvodu který jsi napsal - je to dobytek

horstfuxteleshop ( 26. srpna 2014 12:29 )

ta nemocnice je obraz našeho zdravotnictví, jděte se však podívat na budovu všeobecné zdravotní pojišťovny v okresním městě a padnete na pr.del

.abcd.abcd. ( 26. srpna 2014 12:26 )

Nemá čas, chce přeci kandidovat.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání