Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Rumburská sestra Věra M.: Věděla, že zabíjí draslíkem! Podezříval ji další lékař

Autor: ljš - 
22. srpna 2014
14:53

Policie má jasno. Věra M. (50), sestra z rumburské nemocnice vraždila! Pacientce s rakovinou píchla přímo do žíly obří dávku draslíku. Koktejl smrti ženě zastavil srdce. Do případu se vložil lékař, který osudný den sloužil. Podle něj sestra věděla, že zabíjí. Zároveň podkryl podivné vztahy na pracovišti.

"Sestra musela vědět, že tímto způsobem může pacientku zabít," řekl lékař Petr Vondráček, který měl službu v době, kdy k podezřelému úmrtí došlo.

Na tiskové konferenci uvedl, že konání sestry prověřoval tajně. Provedl odběr krve a infuzi poslal po druhé sloužící sestře do laboratoře. "Laborantce bylo zdůrazněno, že výsledky má telefonicky sdělit pouze jí nebo mně," uvedl.

Podle serveru iDnes.cz Vondráček řekl, že nechal testy provést záměrně bez vědomí sestry, protože věděl o podobném případu z minulosti. Tehdy nechal údajně její postup prověřit jeden z jeho kolegů a Věra M. na něj podala trestní oznámení.

Podávání trestních oznámení bylo ostatně podle všeho v nemocnici relativně běžnou praxí. Ředitel zařízení, Darek Šváb, v úvodu své tiskové konference řekl, že se k němu uchylují vždy, provázejí-li úmrtí nějaké pochybnosti. "Je to z toho důvodu, že institut běžné zdravotní pitvy, kterou máme právo nařídit, nabízí mnohem menší možnosti než pitva soudní. Tu ale může nařídit pouze policie," řekl a dodal, že ho podávají zhruba jednou ročně. Žádné z těch předchozích však pochybení personálu nepotvrdilo.

Z jakého důvodu Vondráčkův kolega Věru M. prověřoval, není známo. Neví se ani to, zda v tomto případě podala trestní oznámení pouze ona na dotyčného lékaře, nebo ho podala i nemocnice na ní. Jisté však je, že usmrcení draslíkem nelze s odstupem času prokázat, protože jeho hladina v těle po smrti stoupá.

V tiskovém prohlášení, které Vondráček předal novinářům, potom napsal, že po noční službě, při které došlo k úmrtí této pacientky, našel všechny důkazy v odpadcích. "Požádal jsem proto jednu z ranních sester, aby infuzní sety znovu zajistila z odpadu. Všechny důkazy (infuzní lahev, infuzní sety a laboratorní výsledky) jsem zajistil a předal vrchní sestře," popsal.

Celý text prohlášení lékaře Petra Vondráčka a sestry Iny Bakovecké:

Společné prohlášení lékaře Vondráčka a zdravotní sestry Bakovecké. Společné prohlášení lékaře Vondráčka a zdravotní sestry Bakovecké. | Blesk - David Malík

Znáte pacientku, kvůli jejíž vraždě zatkli sestru Věru M.? Víte o nějakých dalších úmrtích v této nemocnici? Napište na tip@blesk.cz, nebo zavolejte na telefonní číslo 724014586

ferrys ( 26. srpna 2014 14:49 )

Já být tím "ředitelem", tak mlčím a šoupu nohama.Vždyť on ničemu nerozumí, není ani lékař, ani ekonom.Je to pouze obyčejný trouba, který dostal pouze stranickou trafiku.Podle všeho už měl být dávno vykopnut a leštit kliky pracáku, protože nemá žádnou odbornost.

vegeta666jentakjen ( 22. srpna 2014 23:32 )

Doktůrek čuně? můj typ

azbuka.zakuka ( 22. srpna 2014 23:21 )

takove Cune II.

azbuka.zakuka ( 22. srpna 2014 23:20 )

co tak reditel muze popirat,leda by jim u toho svitil

amywinehouse ( 22. srpna 2014 23:17 )

 Nevím proč,ale ten doktor se mi vůbec ,ale vůbec nelíbí

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání