Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Sestra Věra M. z Rumburku: Prováděla pacientům eutanázii?

Autor: ljš - 
22. srpna 2014
08:05

Velice trpěli a nechtěli už zřejmě nic jiného než ukončit své trápení. A sestra Věra M. (50) toto jejich přání zřejmě vyslyšela. Vážně nemocným pacientům v Rumburku zřejmě prováděla eutanázii. Ta je ale u nás nezákonná. Policie ji už proto obvinila z vraždy.

Věra M. pracovala na jednotce intenzivní péče rumburské interny, kde leží i nevyléčitelně nemocní pacienti. Podle MF dnes, která se odvolává na policejní zdroj, jim pomáhala ukončit utrpení tím, že jim záměrně podala více tišících léků. Údajně se hájí tím, že si to pacienti přáli.

Na základě trestního oznámení, které na sestru podalo vedení nemocnice, se případem začala zabývat policie. Ta ženu zadržela ve středu odpoledne. "Policejní komisař jí sdělil obvinění z trestného činu vraždy a podal návrh na vzetí do vazby. V tuto chvíli se rozhoduje o uvalení vazby," uvedla policejní mluvčí Veronika Hyšplerová. Ženě hrozí 10 až 18 let za mřížemi.

Podivné okolnosti doprovázející úmrtí pacientky v noci z 5. na 6. června odhalily kolegyně Věry M. Případů bude ale možná více. Policie bude také prověřovat, jakou úlohu v jejím počínání sehrál lékař, se kterým měla údajně podle televize Nova poměr. Není vyloučené, že o všem věděl a ženu kryl.

 

tymitaky ( 22. srpna 2014 12:39 )

Proč to dělal Zelenka?

tymitaky ( 22. srpna 2014 12:35 )

Péťa sedí a vydělává celkem slušný peníz.

tymitaky ( 22. srpna 2014 12:17 )

V našich poměrech by eutanázie vyřešila mnohé, čekání na dědictví, přeplněné pečovatelské domy, LDNky apd. Lékaři by nemuseli léčit a pojišťovny by proplácely jen usmrcení, hotový ráj na zemi.

petrkramnypresident ( 22. srpna 2014 11:30 )

Petr K. stále trpí v kapitalistickém koncentráku a Blesk se na něj vykašlal hajzlové jedni

abcd.adcb ( 22. srpna 2014 11:18 )

A co Kramný, o něm už nemáte zaručené informace, Blesku?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání