Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Otec Denisy (†17), kterou zastřelil její učitel: Vrah kolem mě třikrát prošel!

Autor: ljš - 
16. srpna 2014
21:19

Přišel o to nejcennější co na světě měl. Jiří Vašků, otec Denisky, kterou zastřelil šílený učitel Ondřej Dlouhý, neustále myslí na to, že kdyby byl v osudný den doma, mohla jeho dcera žít. V rozhovoru pro MF Dnes popsal, jak k tragédii došlo.

Pan Vašků vraha své dcery před masakrem několikrát potkal, když s kamarádem mulčoval venku větve, netušil ale, o koho se jedná. „Prošel kolem nás asi třikrát, na hlavě měl černou kapuci, která mu padala až k očím. Tehdy jsem řekl kolegovi: To je zas nějaký další feťák v obci!,“ popsal.

 

 

Ve chvíli, kdy se Dlouhý rozběhl do jeho domu, kde popravil nejen Denisu, ale také jejího dědečka a vážně zranil babičku, seděl pan Vašků v hospodě na obecní schůzi o kompostérech. Když vyděšený přijel domů bylo už pozdě. "Najednou vyběhl starosta a řekl, že musí ven, že prý se střílí u hospody U Adámka. Pak jsem ho už neviděl. V sále jsem pomohl ještě uklidit a pak sedl do auta. Protože na začátku naší ulice už byla policejní zábrana, objel jsem to k domu bočními uličkami. Když jsem vysedl, všude byli policajti a těžkooděnci. Jeden z nich mě chtěl dokonce z ulice vykázat,“ popsal deníku.

 

Podle něj měl Dlouhý v plánu zastřelit také chlapce, ke kterému se Denisa vrátila, protože si zjišťoval, kde bydlí. Vše evidentně dopředu plánoval a o žádný afekt se nejednalo. "Přijel se zbraněmi a stovkou nábojů, zjišťoval si, kde kdo bydlí, to je prostě neodpustitelné. Nesmím o tom přemýšlet. Pořád si říkám, že kdybych byl tehdy doma, nestalo se to. Těch kdyby je ale tolik, že jsem si jako chlap zakázal o tom přemýšlet. Stejně to nikam nevede,“ uzavřel zdrcený otec.

 

tochadda ( 17. srpna 2014 09:17 )

Je to nějaký divný, vrah s arzenálem bouchaček dojede taxíkem, taxikář nic nepozná, táta mulčuje na ulici trávník, vrah se kolem prochází obtěžkám zbraněma a zase nikdo nic nevidí...divné....víme,jak těžká je jen jedna pistole..a zvážil někdo, kolik váží sto nábojů?...

jany ( 17. srpna 2014 09:11 )

treba sve mit nemuze a prece jen je asi doma lepe s detmi, pro lidi, co deti chteji

jany ( 17. srpna 2014 09:10 )

no, on ji picnul pro to, ze se VRATULA do daliho vztahu. v tomhle veku - desive

jany ( 17. srpna 2014 09:09 )

ano, to foto je desive

jany ( 17. srpna 2014 09:09 )

mozna je na uvaze, zda pripadne dalsi deti vyhcovavat v takove volnosti a dovolovat jim intimni vztahy s uciteli a dkekym dalsim? problem byl evidentne dost slozity a pokud se tohle dite "vratilo k" nejakemu dalsimu milenci, je to trosku brzy

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání