Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Číšník ubodal hosta: Zavolal si pomoc, ale na špatné místo! Našli ho mrtvého

Autor: rys - 
11. srpna 2014
16:47

Má pověst pohodového a dobrosrdečného mladíka a příkladného číšníka. Když do něj však začal kvůli výhře z automatů nezaměstnaný Josef O. (†52) strkat, číšník z hospody Na Lapači v Rudě nad Moravou Karel K. (32) ho bodl nožem. Pak ho nechal vykrvácet ve sklepě. Teď mu za vraždu hrozí až výjimečný trest.

Nezaměstnaný zedník Josef O. tam tehdy v pátek 16. srpna vyhrál v automatech přes dva tisíce korun. Protože číšník neměl peníze na vyplacení výhry, šel si ji Josef O. vyzvednout až v pondělí. Za lokálem u kuchyně se muži pohádali a číšník hosta bodl. „Vykládá se, že tu měl ten mrtvej nějaké dluhy a číšník Karel mu řekl, že mu to strhne z té výhry. Tomu se to nelíbilo, tak se prý začali nějak strkat a skončilo tak, jak to skončilo,“ konstatovali štamgasti.

Vážně zraněného muže zamkl číšník ve sklepě. Josef O. se dovolal známé a řekl jí, že je zraněn a kde je. Policisté však sklepení pod hospodou prohlédli jen zběžně. Netušili, že jsou tam i jiné sklepy, než kam je číšník zavedl. Když pak v sedm večer sklepy prohlíželi znovu a Josefa O. našli, byl už mrtev.

Příčinou zkratu byla únava a frustrace

Číšník Karel K. u soudu vysvětlil, co podle něj bylo příčinou jeho nevysvětlitelného zkratu. „Byl jsem unavený, navíc jsem měl finanční problémy, musel jsem si půjčovat. Majitel mi platil málo, podnik nevydělával. Kvůli práci ode mě odešla přítelkyně s dcerou, zbyla mi jen ta hospoda,“ vypověděl u soudu.

Josef O. ho v kuchyni překvapil, když krájel cibuli. „Natlačil se dovnitř. Nůž jsem měl stále v ruce. Zvýšil hlas, že ty peníze hned chce, zalomcoval se mnou a sáhl mi po číšnickém fleku. Najednou mi vše proběhlo v hlavě, chytil jsem ho a bodl,“ přiznal číšník. Za vraždu mu hrozí až výjimečný trest. Soud bude pokračovat na podzim.

frantaklika ( 11. srpna 2014 18:22 )

pak že gamblérství nejde natrvalo vyléčit

wein ( 11. srpna 2014 18:14 )

 Mel mu uriznout hlavu a vyfotit se,byl by slavnejsi jak ten maly kluk z IS. Pryc ze sockama. Hlavne ze byl nezamestnany a sel hrat maty. Beztak byl cerny

camse ( 11. srpna 2014 18:12 )

kurzové sázení, velmi spolehlivé info www.cameso.webnode.cz

ochcallis ( 11. srpna 2014 17:56 )

další oběť havlova kapitalismu

smeagol ( 11. srpna 2014 17:48 )

 Policajti odvedli vzorny vykon

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání