Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zlost na manžela si vybíjela na dceři: Za pokus otrávit ji fridexem dostala 15 let

Autor: ČTK - 
6. srpna 2014
11:20

Za pokus o vraždu tříleté dcery jedovatým fridexem si mladá žena z Českých Budějovic odpyká 15 let vězení. Původní trest jí dnes o tři roky zpřísnil odvolací Vrchní soud v Praze, zároveň jí však odpustil ústavní psychiatrickou léčbu. Rozsudek je pravomocný.

Třiadvacetiletá žena otrávila dceru nemrznoucí směsí letos v lednu. K podvečernímu koupání donesla dítěti kelímek ovocného jogurtu, který z poloviny naplnila fridexem. Holčička jogurt snědla, poté ale v obývacím pokoji odmítla vypít rovněž otrávenou šťávu s tím, že jí nechutná. Nápoje se náhodou napil otec dítěte, který potom manželku přiměl k přiznání a včas zavolal lékaře. Ti dívce po urgentním transportu do pražské motolské nemocnice zachránili život.

Podle psychologů žena na děvče nejspíš přenesla agresi, kterou pociťovala vůči manželovi. Zřejmě prý také žárlila na city, jež manžel k dítěti projevoval. Za pokus o vraždu jí hrozilo až 20 let vězení nebo i výjimečný trest.

Na čin měly vliv osobní poměry matky, která trpí poruchou osobnosti. V dětství ji adoptivní rodiče odložili, když se jim narodilo vlastní dítě. Její manželství také nebylo v pořádku - manžel se přiznal, že ji několikrát napadl.

Svou dceru se pokusila fridexem otrávit v roce 2010 i matka z Nejdku na Karlovarsku. Lékaře tehdy přivolala až po několika hodinách a ani poté neprozradila, z čeho je dítěti špatně. Soudy ženu potrestaly 17 lety vězení.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání