Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Tragédie v Krnově: Auto smetlo dvě děti na kolech! Jedno zemřelo

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ljš, ČTK - 
22. července 2014
21:10

Užívali si prázdniny a léto, to ale pro dva malé chlapce z Krnova skončilo tragédií. Při jízdě na kole je oba srazilo ve velké rychlosti auto. Pětiletý chlapeček na místě zemřel, jeho o rok starší kamarád byl vrtulníkem transportován do nemocnice.

Osobní automobil dnes v Krnově srazil dvě děti na kolech. Pětiletý chlapec na místě zemřel, šestiletého transportoval vrtulník do nemocnice.

"Řidič automobilu jel po hlavní silnici a děti na ni vjely z vedlejší," popsala policejní mluvčí Pavla Welnová. Podle ní zraněným dětem začal okamžitě pomáhat řidič auta i svědci.

Mluvčí moravskoslezských záchranářů Bohdan Jančata uvedl, že mladší z chlapců utrpěl velmi vážná, mnohačetná poranění a i přes veškerou snahu všech záchranářů zraněním na místě podlehl. "Druhého z chlapců záchranáři na místě ošetřili a zajistili. Následně byl ve stabilizovaném stavu s podezřením na komoci (otřes) mozku transportován vrtulníkem do Fakultní nemocnice Ostrava," sdělil Jančata. Uvedl, že podle svědků jel automobil vysokou rychlostí.

Neštěstí se stalo těsně před 17:00. Policejní mluvčí řekla, že dechová zkouška na alkohol byla u řidiče auta negativní. Na místě zasahuje i policejní krizový tým, jehož členové poskytují psychologickou pomoc.

cipisek17 ( 23. července 2014 08:51 )

To oni umí, hlavně se starat o vnoučata, když je pozdě..

cipisek17 ( 23. července 2014 08:46 )

Ano, řidič vždy bude žít s pocitem, že pod jeho koly někdo zemřel. Ať už jeho vinou nebo ne.. Stalo se mi kdysi něco podobného, jen jsem bohužel byla ta na kole..

naidka ( 23. července 2014 08:37 )

jo, a baby mi potom ještě vynadaly, jak jsem jim polekala vnoučka.

naidka ( 23. července 2014 08:32 )

když ti někdo vlítne pod kola na poslední chvíli nemůžeš nic dělat, ale potom to svědomí! Mně se stalo v obci, že mi ze vzdálenosti 5m vlítlo pod kola malé dítě, které tlačilo před sebou takový ten dětský trakař. Slyšela jsem klepnutí do kola - šílený pocit - odnesl to nakonec jenom ten trakař, koukla jsem do zpětného zrcátka, dítě leželo na silnici a brečelo....byla jsem v takovém šoku, že jsem se ani nemohla vyhrabat z auta. A co si myslíš, že v tu chvíli dělala babička děcka? No přece klábosila se sousedkou...

cipisek17 ( 23. července 2014 08:21 )

To jistě ano, ale kdo ví, jak tady myslí pojem vedlejší silnice. Je pravda, že mohl zpomalit, přece mu tam jen mohlo vjet třeba i auto. Ale pořád se tady řeší vina řidiče, což si myslim, že není správné. Kolikrát vidim malé děti jak jezdí po silnici SAMI na kole, bez přilby a sotva se na tom udrží.. Neřeknu po vesnici, to je trochu něco jiného.. A příklad ze včera.. Kluk měl freestyle kolo a druhý mu stál na stoupáku. Jeli po hlavní silnici. Řidič najel na díru a ten vzdadu se neudržel a spadl. Kdyby jsme jeli jen o 2 metry blíž k nim, tak by jsme ho přejeli.. Tím chci říct, že ne za vše mohou řidiči aut

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání