Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Matka (33) upálila miminko v kotli! Říkala nám, že potratila, tvrdí kolegyně

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Policejní deník)
Autor: ČTK - 
3. července 2014
16:13

Matka (33) podle obžaloby loni v říjnu porodila dítě a jeho tělo spálila v kotli. Před Krajským soudem v Praze dnes odmítla vypovídat. Obžalovaná nevypovídala ani v přípravném řízení. Za vraždu jí hrozí až 20 let vězení, případně výjimečný trest.

Žena porodila dítě bez cizí pomoci v noci na 3. října v rodinném domě v části obce Dolní Kralovice, která se nazývá Vraždovy Lhotice. Státní zástupkyně Miloslava Zagarová při čtení obžaloby uvedla, že narozené dítě byl chlapec. Žena podle spisu hned po přerušení pupeční šňůry podle předem připraveného scénáře tělo vhodila do kotle na tuhá paliva, kde jej spálila.

Obžalovaná poté, co při dnešním zahájení procesu odmítla vypovídat, soud požádala, aby se hlavní líčení v příštích dnech konalo v její nepřítomnosti. Soud jí vyhověl. Předseda trestního senátu Ivo Zelinka pak začal číst výpovědi svědků. Rodina obžalované nevypovídala, a tak další informace do případu přinesly kolegyně obžalované z práce. Při čtení výpovědi soudce zmínil, že často tvrdila, že je těhotná a přitom nebyla. Později prý skutečné těhotenství skrývala a nosila oblečení, které to zakrývalo. Kolegyním prý také tvrdila, že potratila.

Podle dřívějších informací policie začali kriminalisté případ vyšetřovat až několik dní po porodu po upozornění lékaře, k němuž žena přišla na prohlídku. Gynekolog dnes před soudem vypověděl, že přišla loni v březnu na kontrolu, při které se zjistilo, že je těhotná. Pak se u něj objevila až krátce před porodem.

Na průběhu těhotenství lékaři nepřišlo nic divného. Pak mu obžalovaná zavolala o několik dní později s tím, že porodila mrtvé dítě, jehož tělo odnesl její bratr neznámo kam. Když se k lékaři dostavila osobně, zavolal k případu policii. "Byla naprosto klidná. Přišlo mi to trochu zvláštní," uvedl při výpovědi lékař.

Pro soud budou mezi nejdůležitější důkazy patřit výpovědi soudních znalců z lékařských oborů k jejich posudkům, které jsou naplánované na pátek. Podle informací ČTK kriminalisté na místě činu při usilovné práci našli pouze několik kapek krve narozeného dítěte a údajně také malé zbytky kostí. Z těchto materiálů pak museli posudky vytvořit. Hlavní líčení je zatím naplánováno do pondělí 7. července.

Ve Středočeském kraji se loni stalo několik případů vražd dětí. Šlo třeba o vraždu novorozence ve Mšeckých Žehrovicích na Rakovnicku nebo případ v Jesenici u Prahy, kde matka údajně uškrtila osmiletého syna.

radelin ( 3. července 2014 17:27 )

Matka!upálila miminko v kotli! Myslím,že jste právě urazili všechny matky.

radelin ( 3. července 2014 17:22 )

Jestli do kotle hodila to dítě ještě živé(z článku to není patrné)znám jen jeden trest.Provozovali ho ve středověku na tzv. čarodějnice.Využít práva útrpného a smažit pěkně pomalu,ať si to holka užije.

soltero1 ( 3. července 2014 16:44 )

V jaké době to žijeme, když je matka schopná udělat vlastnímu (předpokládám zdravému) dítěti takovou zrůdnost?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání