Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Kriminalisté objasnili smrt ženy na Kolínsku: Byla zavražděna kvůli alkoholu!

Autor: Policejní deník, lmk, ČTK - 
1. července 2014
16:46

Kriminalisté zadrželi v Kolíně muže podezřelého z vraždy ženy v drážním domku ve Velimi na Kolínsku i jeho komplice. Hrozí mu 18 let vězení, komplici čtyři roky. Oba podezřelí se přiznali a nyní jsou ve vazbě. Už dříve byli opakovaně odsouzeni za trestnou činnost.

Tělo sedmatřicetileté ženy z Poděbrad bylo nalezeno ve volně přístupném drážním domku 6. dubna, žena byla naposledy spatřena 7. února, kdy v doprovodu minimálně jednoho muže odjela z Poděbrad do Velimi. Soudní pitva potvrdila, že žena zemřela násilnou smrtí. "Důvodem vraždy byla hádka o nákup alkoholu. Pětačtyřicetiletý muž udeřil oběť tupým předmětem," uvedla mluvčí středočeské policie Štěpánka Zatloukalová.

Na základě výsledků intenzivního tříměsíčního šetření kriminalistů byli zadrženi dva muži důvodně podezřelí ze spáchání vraždy osmatřicetileté ženy. Dne 24. června 2014 zadrželi kriminalisté dva muže ve věku pětačtyřiceti a devětačtyřiceti let slovenské národnosti. Oba muži byli přítomností policistů velmi překvapeni, nekladli odpor a jejich zadržení proběhlo standardním způsobem. 

"Zahájili jsme trestní stíhání pětačtyřicetiletého muže, který je důvodně podezřelý ze spáchání zločinu vraždy. Za toto jeho protiprávní jednání mu hrozí trest odnětí svobody až osmnáct let. Devětačtyřicetiletý muž je podezřelý ze spáchání trestného činu neposkytnutí pomoci, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky. Dále je muž podezřelý ze spáchání trestného činu nadržování a za toto protiprávní jednání může skončit za mřížemi až čtyři roky," řekla mluvčí.

Muži se k činu přiznali

Při výslechu se oba pachatelé k činu doznali. Vraždu spáchali po předchozí hádce jednoho z nich s osmatřicetiletou ženou. Důvodem hádky byl nákup alkoholu. Po spáchání činu druhý z pachatelů pomáhal odstranit z místa stopy a těžce zraněnou ženu zanechali v drážním domku bez pomoci. Ta na následky svých zranění následně zemřela.

Oba pachatelé jsou bez stálého zaměstnání a jeden z nich i bez stálého bydliště. V minulosti byli opakovaně odsouzeni pro spáchání násilného trestného činu.

Letos už středočeští kriminalisté vyšetřili osm vražd a pokusů o vraždu, sedm jich objasnili. Zatím se nepodařilo objasnit případ mrtvého muže nalezeného v Labi v Dolních Beřkovicích na Mělnicku.

dorlinka ( 2. července 2014 13:25 )

tarrica:

mourovata.kocka ( 1. července 2014 18:36 )

tarrica:

tarrica ( 1. července 2014 18:20 )

Dobrý podvečer všem, moji synové mají 32 a 29 let,před 20-24 lety chodili sami ze školy,z tréninku,kroužků. Strach ,že jim někdo něco provede,okrade je nebo ublíží,jsem neměla.Hlavně nemusela mít.Nebyla jsem členkou žádné strany,nefandila rudým,dnes ale beze studu říkám-bylo líp.Žádná ,,pseudodemokracie,, nevyváží klid rodin,které se nemusely bát o své děti, o práci,bezplatné zdravotnictví,jesle , školky a školy zdarma.Když se stala vražda,psalo se o ní ve všech novinách,vysílala zprávy televize.Dnes v zájmu ??? ochrany pachatele ??? neukáží ani jeho tvář,natož aby řekli jméno.Toto slovní spojení je stejně nepochopitelné,jako ,,válka za mír,,.Netoužili jsme po feťácích,bezdomovcích,vrazích a nikdo z nás v médiích nemusel prosit o pomoc pro nemocné dítě.Proč ale pomáháme těm,kteří se nezačlení mezi slušné lidi nikdy a nepomůžeme těm,kteří si to zaslouží? Kolik námahy a financí bylo vynaloženo na vyšetření této vraždy,která nás bude stát další peníze na recidivisty ve vězení? Hlava mi to nějak nebere...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání