Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Půl roku od brutálního napadení Martiny (25): Kyselinový útočník stále uniká!

Autor: Zbyněk Schnapka - 
30. června 2014
18:26

Ani po více jak půl roce policisté nezjistili pachatele brutálního útoku na Martinu P. (25), které loni v listopadu útočník chrstl žíravinu do obličeje. Státní zástupce včera prodloužil lhůtu pro vyšetřování.

Podruhé již tak dal možnost policistům útočníka chytit. Oficiální šestiměsíční lhůta pro vyšetřování skončila již v květnu. Plzeňský krajský státní zástupce Martin Rykl jí o měsíc prodloužil a teď učinil totéž. „Vyšel jsem policii vstříc a lhůtu jsem jim prodloužil do 22. srpna. Z předchozího vyšetřování vyplynuly další skutečnosti, které je nutné ještě teď prověřit,“ řekl Martin Rykl, který odmítl jakkoliv komentovat dosavadní výsledky vyšetřování.

Stejně mlčí i policie. „K jednotlivým úkonům ve vyšetřování nebudeme nic říkat. Sdělit mohu pouze to, že zadržen ani obviněn v souvislosti s tímto případem nikdo nebyl,“ prohlásila krajská policejní mluvčí Ivana Telekešová.

Martinu P. polil útočník na sídlišti Lobzy žíravinou. Oběť měla poleptaný obličej, ruce a nohy. O život bojovala v plzeňské nemocnici. Čtyři měsíce pak pobývala na specializované klinice v Praze. Teď už se zotavuje doma.

Hned v den útoku policie vyslýchala bývalého přítele Martiny P. (25), plzeňského taxikáře Jana D. (38). Toho Martina opustila a našla si nového přítele. Blesk byl tehdy jediný, kdo s Janem D. tehdy mluvil a on důrazně odmítl, že by to udělal. „Já nic neudělal. Nemám s tím nic společného,“ tvrdil. O pár týdnů později u něj policie udělala prohlídku domu a odvezla si odtud jeho auto k expertize.

„Pachatel musel být patrně silně žárlivý, podezřívavý až paranoidní. Ve své životní minulosti by měl mít nějaký konflikt s fyzickým napadením včetně slovních útoků. Někoho zmlátil, prostě někomu ublížil. Útokem by chtěl docílit toho, aby se dívka, která je velice atraktivní, přestala jiným líbit, prostě aby ostatní muži už neměli o ní po stránce sexuální zájem.“

milofr ( 9. srpna 2014 16:09 )

Jedna otázka, ta napadená Martina(25) po tom útoku nemůže mluvit? přece toho útočníka musela vidět, tak o co vůbec jde?

fotrpjotr ( 1. července 2014 05:09 )

Když sleduju,jak jen dlouho trvá vyšetřování,kdo dal vypít v malinké ordinaci Lucii místo glukozy jed,tak se tomu vůbec nedivím,že nemají pachatele.

gabreta ( 1. července 2014 00:41 )

Plysovykozisek a když ho chytnou, tak si polož otázku, co se stane? Já ti odpovím. Soud toho zmetka prohlásí v době činu za nepříčetného a tudíž neodpovídajícího za svoje činy. Dostane na rok ústavní léčbu a to bude všechno. U nás je soudcům totiž fuk, že přepadenej má zničenej život a útočník je v pohodě!

rynger ( 30. června 2014 22:27 )

Jj ani PČR není všemocná jak seněkteři domnívají, všude kamery dokonce i vtramvajích, ale zde asi nebyli Za to vraha politika Housky nebo jak se jmenoval měli do 10dnů. Politici asi nejezdí v mhd možná by to pak bylo rychlejší to vyšetřování. Policie za to nemůže , špatný je systém policie normy a zákony nedělá. Kdyby jim neškrtili politici rozpočty, tak tam kamery byli a třeba by se to vyšetřilo. Špatné věci pramení od teho VIP dobytka co si volíme jak ovečky každý čtyři roky.

koko61 ( 30. června 2014 19:30 )

Pachatele tohoto činu nemají, nemají vraha paní z tramvaje, nemají vraha taxikářů, to je pořád dokola. Říkají jaké máme profíky u Policie ČR, ale mně už vyšetřování připadá jako nekonečný příběh.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání