Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Soud s gangem švagra známého herce: Zabijáci hází vinu jeden na druhého!

Autor: ČTK, ljš, rvs - 
19. června 2014
12:20

Policejní informátor Daniel Dimitrov, který jako jediný z členů gangu spolupracuje s vyšetřovateli, ho označil za vraha obou českých podnikatelů, které mají Švábovi zabijáci na svědomí. Petr Klement to však dnes u soudu rezolutně popřel a vinu hodil naopak na Dimitrova.

Petr Klement, který je obžalovaný z vražd dvou podnikatelů v kauze údajného gangu recidivisty Michaela Švába, dnes odmítl před soudem, že by usmrtil muže v Dubaji. Tvrdil, že se nic podobného nestalo. Dovolit si to může z toho důvodu, že se tělo jejich první oběti nikdy nenašlo.

Podle obžaloby Klement dusil muže potravinovou fólií a pak jej ubil údery kamenem do hlavy v poušti za Dubají. Státní zastupitelství mu klade za vinu také usmrcení muže v Itálii.

Klement v rozsáhlé výpovědi hovořil první dvě hodiny o části obžaloby týkající se dubajské vraždy. Odmítl, že by se na ní podílel. "Tuto situaci jsem četl ve výpovědi (Daniela) Dimitrova, ale k ničemu takovému díky bohu nedošlo. Nikdy jsme nebyli mimo Dubaj. Pokud to Dimitrov popisuje, tak zřejmě hovoří sám o sobě," dodal.

Narážel tím na výpověď dalšího obžalovaného v kauze Daniela Dimitrova, který má status spolupracujícího obviněného, protože se při vyšetřování přiznal. Dimitrov vypovídal v úterý a popsal, jak skupina údajně vylákala v roce 2012 devětačtyřicetiletého podnikatele, kterého prý následně Klement usmrtil v poušti. Původně prý bylo v plánu uneseného vysadit z auta a opustit.

V obžalobě je také loňské usmrcení dvaasedmdesátiletého podnikatele, kterého podle ní gang vylákal do Nice a Klement poté zastřelil v Itálii u silnice při přestávce na močení.

Video Soud gangu do zpráv - Tomáš Polák
Video se připravuje ...

marietherese ( 19. června 2014 18:51 )

Je trapné, jak pořád zdůrazňujete, že vrah je švagr známého herce, je to z Vaší strany opravdu ubohost!!! Příbuzné si přece nevybíráme, vybíráme si pouze přátele. Už toho prosím nechte!

andreslawicky ( 19. června 2014 17:44 )

A proč by se kdo zajímal kde vzal producent nebo mecenáš filmu peníze???

andreslawicky ( 19. června 2014 17:43 )

A co s tím má společného Dejdar ,švagra si asi nevybíral on ale asi jeho sestra a tím pádem není důvod aby to Dejdar řešil.

andreslawicky ( 19. června 2014 17:42 )

Nejdříve jim to musí soud dokázat a to je ještě dlouhá cesta státního zástupce policejní informátor je jeden z nich jestli nebudou další věrohodné důkazy je to vodě

karmavana ( 19. června 2014 16:24 )

Vždy je prý odlákali na Francouzskou riviéru, kde jim oznámili " Dej dar". Když nedal byl synem smrti.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání