Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Upálený hledač (†33) pokladů v Klánovickém lese: Byl to elitní voják!

Autor: ljš - 
19. června 2014
07:01

Zabili ho kvůli jeho minulosti? Denis B. (†33), jehož ohořelé tělo bylo nalezeno v sobotu v lese v Klánovicích, pocházel z Uzbekistánu, kde v minulosti pracoval jako velitel zvláštních jednotek.

Denis chtěl minulou středu strávit v lese jen pár hodin. S detektorem tam plánoval hledat poklady. Jeho tělo však našli o několik dnů později zohavené ohněm tak, že v první chvíli kriminalisté ani nebyli schopni určit, jestli zemřel při nehodě nebo násilnou smrtí.

Soudní lékař však následně potvrdil vraždu. Podle serveru TN.cz byl muž zastřelen zbraní o ráži 7,65 milimetrů. V Česku přitom Denis pracoval  v obchodech s dárkovým zbožím, je proto velmi málo pravděpodobné, že jeho vražda souvisela s jeho současnou prací.

Zaměstnání, kterým se věnoval v minulosti, jsou ale o mnoho zajímavější. Po studiu vojenské školy pracoval jako velitel zvláštní jednotky pohraniční stráže a pak v bezpečnostních agenturách. 

Denisova žena Kateřina, která jeho zmizení oznámila v pátek, se zhroutila a je v péči psychologů.

Policisté nyní prosí veřejnost o pomoc s vyšetřováním a zveřejnili proto i Denisovu fotografii. "Žádáme každého, kdo by třiatřicetiletého muže potkal 11. června mezi devátou až jedenáctou hodinou v pražských Stodůlkách, nebo následně v Klánovicích, aby o této skutečnosti informoval kriminalisty 1. oddělení krajského ředitelství," uvedl Hulan.

lobotom ( 4. září 2014 23:39 )

Navíc v lese neměl vůbec co hrabat nějaké poklady, natož bylo-li to v přírodní rezervaci.

anka ( 19. června 2014 20:30 )

uzbekistansky rus, co je na tom divneho...

madr1111 ( 19. června 2014 19:36 )

Ten z Uhříněvse je asi moc chytrej,když nemají stopu.

madr1111 ( 19. června 2014 19:34 )

je to možný,že to byl najemní vrah a ted to odnesl sám

cherilyn ( 19. června 2014 17:44 )

Z Uzbekistánu? Vždyť Uzbekové jsou tmavovlasý asijský národ: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/97/Young_Uzbekistani_boys_at_a_mosque_in_ Uzbekistan.jpg

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání