Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Těhotné pacientce (†32) omylem podali v ambulanci dezinfekci: Zemřela!

Tragédie na Karvinsku: V ambulanci omylem podali pacientce údajně dezinfekci
Tragédie na Karvinsku: V ambulanci omylem podali pacientce údajně dezinfekci  (Autor: Reprofoto FTV Prima)
Autor: ČTK, simao - 
18. června 2014
19:41

V soukromé ambulanci v Orlové došlo k děsivému přehmatu. Jedna z pacientek tam při vyšetření na těhotenskou cukrovku údajně omylem vypila namísto léku jinou látku - nejspíš dezinfekci. Těhotná žena následně zemřela!

Policie vyšetřuje okolnosti úmrtí ženy (†32) v Orlové na Karvinsku. Podle informací ČTK zemřela po vypití neznámé tekutiny, kterou jí podali v ambulanci místo glukózy. Šlo patrně o dezinfekci.

Žena měla podstoupit test na těhotenskou cukrovku, která se čas od času v těhotenství objeví, ovšem po porodu ve většině případů odezní. Jak upozorňuje server tehotenskacukrovka.cz, podobné vyšetření se v minulosti provádělo pouze u rizikových skupin, do roku 2009 je však doporučené pro všechny těhotné ženy.

Jenže v Orlové při něm došlo údajně k děsivé záměně tekutin. Místo roztoku glukózy vypila nastávající maminka jinou látku - údajně dezinfekci. Po diabetickém vyšetření odjela domů, tam pak měli policisté po zjištění fatálního nemocničního omylu najít již pouze její bezvládné tělo. 

Otrávila se i druhá maminka?

Mluvčí nemocnice Radmila Fleischerová ČTK upozornila, že se sice ambulance, kde k tragickému omylu došlo, nachází v areálu nemocnice, ale vede ji soukromník. "Jde o soukromou ambulanci, která je v pronajatých prostorách," uvedla mluvčí.

Policie případ vyšetřuje, bližší informace však zveřejnit nechce. "V dopoledních hodinách došlo v Orlové k dosud nevyjasněnému úmrtí ženy. Veškeré okolnosti případu jsou předmětem intenzivního šetření kriminalistů. Bližší informace nebudeme v tuto chvíli z pochopitelných důvodů zveřejňovat," uvedl pouze mluvčí policie Petr Svoboda.

Televize Prima uvedla, že podezření na otravu panovalo i u další pacientky. Tu se však podařilo vypátrat včas a odvézt zpět do nemocnice. Na rozdíl od dvaatřicetileté maminky je v pořádku.

alenam ( 19. června 2014 11:24 )

Nejdříve se musí vyšetřit kdo za to skutečně může, pak teprve trestat.... Dávat do souvislosti domněle malé platy lékařů placených státem se soukromou ambulancí je irelevantní.

alenam ( 19. června 2014 11:20 )

Kdo ví jak to bylo. V Karvinském deníku píšou, že dneska měla ta ambulance čekárnu plnou lidí co tam choděj i patnáct let a tu ambulanci chválej, jsou s ní moc spokojeni. Jinak za komoušů skutečně byla špatná lékařská péče, nebyly léky, nebyly přístroje, nebyla ochota a navíc i na toho debila jsi narazil skoro všude a nemohl sis vybrat.

lipno ( 19. června 2014 06:40 )

Každý tu kritizuje hrubice - to neví, že PLESK a HAHA! přijímají za redaktory jen ANALFABETY?

prycsvladou ( 19. června 2014 04:55 )

 nakonec se zjisti že si dotycna dala nekde panaka metylakoholu že plesku

prycsvladou ( 19. června 2014 04:52 )

doktora a sestru kteří za to mohou bych sebral majetky,odskodnil bych pozustale a zavřel bych je oba na 15 let aby si doktoři kteří pořád plačou že mají nízké platy uvědomili že za ty jejich nehorázné platy musí nest odpovednost za sve chyby

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání