Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Lihový boss Březina uplácel! Soud mu potvrdil podmínku

Radek Březina chtěl uplatit dozorce
Radek Březina chtěl uplatit dozorce  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: ČTK, ljš - 
18. června 2014
09:12

Odvolací senát soudu v Ostravě potvrdil podmínečný trest údajnému šéfovi tzv. lihové mafie Radku Březinovi. Podle rozsudku se pokusil uplatit dozorce.

Odvolací senát Krajského soudu v Ostravě rozhodl v případu údajného šéfa takzvané lihové mafie Radka Březiny, jenž je obžalován z uplácení. Podle obžaloby Březina, který je ve vazbě kvůli kauze ukrytých barelů nezdaněného lihu, loni v dubnu zkusil v ostravské vazební věznici uplatit dozorce. Nabídl mu 15.000 korun za to, že Březinovi zařídí mimořádnou návštěvu. Dozorce to ale oznámil.

Okresní soud v Ostravě původně Březinu obžaloby zprostil. Po odvolání státní zástupkyně ale krajský soud rozsudek zrušil a následně byl Březina odsouzen k osmnáctiměsíčnímu podmíněnému trestu. Tentokrát se odvolal on a právě o tomto odvolání dnes soud rozhodne. Březina řekl, že obvinění naprosto odmítá a že nikoho uplácet nechtěl.

Březina je ve vazbě kvůli případu schovaných barelů nezdaněného lihu v Olomouci, Stojčíně na Pelhřimovsku a ve Valašském Meziříčí. Daňový únik na nelegálním lihu byl vyčíslen téměř na půl miliardy korun. Březina a jeho bratr jsou stíháni i v souvisejícím trestním řízení, ve kterém je obviněno kvůli obchodování s nezdaněným lihem 15 lidí. Podle žalobců lihová mafie na nezdaněném lihu mohla ošidit stát nejméně o tři miliardy korun.

renataren ( 18. června 2014 09:35 )

Neměl být skrblík... 15tis. ??? Co to je v dnešní době, proboha ? Blbec, kdyby nešetřil nabídnul tak 50 tis., mohl mít schůzku raz dva... Sorry, ale za 15 tis. mohl korumpovat tak před 20-ti lety... Né dnes...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání