Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Záhadná smrt Martinky (†6 měs.): Jejího otce zbili a pořezali

Autor: ljš - 
13. června 2014
10:20

Vzali "spravedlnost" do svých rukou? Obyvatelé Božičan na Sokolovsku, z nichž pocházela půlroční Martinka, která za záhadných okolností zemřela v pondělí ráno v kojeneckém ústavu, údajně brutálně napadli jejího otce.

Smrt miminka vesničkou silně otřásla. Rodina totiž patří mezi problémové a někteří obyvatelé rodičům dávají smrt dívenky za vinu. „Dvě sestry, na které rodiče úplně kašlali, ležely v parnu a dusnu zakryté v kočárcích. Večer na totálně opilé rodiče vlítli policisté," řekl jeden z místních serveru iDnes.cz.

Podle informací Deníku se ale odebrání dětí odehrálo jinak. Opilý otec prý Martinku a její starší sestru Andrejku nechal v místní hospodě. Policii pak zavolal personál a přivolané sociální pracovnice holčičky odvezly do kojeneckého ústavu.

Tam Martinka druhý den ráno za zatím nevyjasněných okolností zemřela. Přijetí přitom proběhlo podle standardních pravidel, včetně zdravotní prohlídky, která by přehřátí organismu nebo jiné zanedbání ze strany rodičů měla vyloučit. Spekuluje se proto o tom, že miminko mohlo zemřít na syndrom náhlého úmrtí kojenců, jehož příčiny zatím nejsou známy.

Někteří z místních se však s takovýmto vysvětlením smířit nechtějí. Podle Deníku byl hned v pondělí otec holčičky ve vesnici brutálně napaden a dokonce pořezán.

V obci se však najdou i lidé, kteří rodinu hájí a jakékoli náznaky o týrání nebo zanedbání péče zcela odmítají. „Viděla jsem holčičky vždy hezky upravené a čisté. Dokonce jsem s Danou (matkou holčičky, pozn. red.) mluvila krátce po tom, co holky sociálka odvezla a hodně brečela,“ řekla Blesk.cz rodinná známá.

Jasno by do případu záhadné smrti Martinky mělo vnést policejní vyšetřování. "Případ prověřujeme. Z důvodu počátečního stádia šetření ale nebudeme k němu poskytovat žádné informace,“ uvedla policejní mluvčí Zuzana Týřová.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání