Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Policie pátrá po pilném zloději: Vykradl desítky bytů v Praze! Neviděli jste ho?

Neúnavný zloděj Stanislav Artl má na kontě desítky, možná stovku vykradených bytů.
Neúnavný zloděj Stanislav Artl má na kontě desítky, možná stovku vykradených bytů.  (Autor: Policie ČR)
Autor: lm - 
8. června 2014
12:43

Desítky, možná stovku vykradených bytů v Praze má na svědomí čtyřicetiletý zloděj Stanislav Artl, po kterém policisté už čtyři roky neúspěšně pátrají. Bytař se zaměřuje na pražskou čtvrť Vinohrady. Vyšetřovatelé žádají o pomoc veřejnost.

Artl se do bytů vkrádá hrubou silou a zásadně v dopoledních nebo brzkých odpoledních hodinách, když má jistotu, že majitelé nejsou doma. Z bytů si pak odnáší rozměrově menší, ale o to cennější věci v podobě drobné elektroniky, například fotoaparátů či notebooků. Nepohrdne ani finanční hotovostí a šperky.

"Přiložením ucha na dveře vytipované domácnosti zjistí, zda je čistý vzduch a potom dveře buď vyháčkuje, vypáčí, nebo rovnou vyrazí. Z bytu pak odnese, co mu přijde pod ruku," uvedl na webu mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Stanislav Artl je pro vyšetřovatele známá firma. Za mřížemi byl celkem pětkrát. Naposledy měl v roce 2010 za obdobnou majetkovou trestnou činnost nastoupit do vězení na dva a půl roku. Do výkonu trestu ale nenastoupil a policisté po něm od té doby neúspěšně pátrají.

Každý, kdo zná místo současného pobytu hledaného, může tuto informaci předat kriminalistům prostřednictvím linky tísňového volání 158.

Stanislav Artl je obézní postavy, má hnědé vlasy, zelené oči a nosí bradku. Je vysoký kolem 180 cm a vypadá na 37 až 42 let.

madr1111 ( 10. června 2014 11:28 )

to taky nechápu...

japome ( 8. června 2014 14:33 )

Dannero ( 8. června 2014 14:21 )

pokud už je 5x trestaný, celá vina padá na náš právní systém. Ve středověku by už po první krádeži přišel o ruku a bylo by po krádežích

czrus ( 8. června 2014 13:04 )

TAK TO HLE TROCHU HORSI fasisty chtej zabijet POVSTANCU , CHIMICKIMA ZBRANIMA , dodava USA prez GRUZIJU ! http://warfiles.ru/show-60188-shtab-lnr-kiev-gotovitsya-primenit-na-donbasse-bakteriologichesko e -oruzhie.html

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání