Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Krmila syna (†9 měsíců) moukou rozmíchanou ve vodě: Dostala 5 let!

Magdalena P. dostala pět let vězení za to, že utýrala svého syna hlady
Magdalena P. dostala pět let vězení za to, že utýrala svého syna hlady  (Autor: Foto Blesk - Helena Lacinová)
Autor: ČTK, ljš - 
5. června 2014
12:01

Měla o něj pečovat s obětavostí a láskou, místo toho mu hned po narození připravila neskutečné utrpění. Magdalena P. podle obžaloby krmila své dítě jen moukou s vodou a čajem. Za týrání s následkem smrti dostala pět let.

Chlapec byl nejmladším ze čtyř dětí Magdaleny P., na svět přišel koncem března 2010. Podvýživou a dehydratací trpěl nejméně po dobu tří týdnů. Matka mu dávala k jídlu pouze mouku s vodou a čaj. Třesením či prudkým kýváním hlavou mu navíc údajně způsobila poranění v okolí mozku. Dítě zemřelo 9. prosince 2010.

Matka u soudu vysvětlovala, že ji k takovému jednání vedla finanční tíseň. Žila ze sociálních dávek a byla zadlužená. Otec dítěte je ve výkonu trestu, na syna jí prý neplatil. Předseda senátu Roman Felzmann v odůvodnění rozsudku zdůraznil, že žena měla i další děti a věděla tedy, jak se o kojence postarat. Podle znalců bylo dítě v v tak špatném stavu, že by jeho smrt neodvrátila ani okamžitá pomoc lékařů.

V době, kdy se nejmladší syn narodil, bydlela Magdalena P. v azylovém domě v Krupce. Podle záznamů sociálních pracovnic se na dítě těšila, měla pro ně připravenou výbavičku a dokázala zajistit dobré podmínky pro jeho výchovu. V zařízení s ní pak bydlely i ostatní tři děti. Občas si sice stěžovala, že je na děti sama, podle sociálních pracovnic ale v té době bylo vše ještě v relativním pořádku. Problémy nastaly ve chvíli, kdy se odstěhovala do Ústí nad Labem. Za poměrně krátkou dobu tu bydlela na několika adresách, zřejmě se zadlužila a ocitla bez peněz. V době smrti dítěte žila v Předlicích, v největší ústecké sociálně vyloučené lokalitě.

Po tragické události jí soud zbylé tři děti odebral, nejstarší dcera je v dětském domově, zbylé dvě děti má v péči jejich babička.

madr1111 ( 10. června 2014 11:26 )

5 let?to je nic však zabila dítě.To není trest.Chudinka mohlo tu být spoustu let.Já to nechápu tady víc člověk dostane za blbost než za zabití.

gorgina ( 5. června 2014 18:01 )

chudinka malinkej, co to je za zrudu? utratit jí je málo, musí bejt hodne na palici, utrápit miminko hlady a dívat se na to jak trpý

renataren ( 5. června 2014 16:12 )

Dobře neměla peníze... Proč tedy nešla na potrat, děti již měla. Pokud to zjistila déle, mohla dát narozené dítě třeba k adopci, do babyboxu. Je bílá, lidé, kteří nemohou mít děti sami, by si kloučka určitě rádi vzali. Myslím, že dítě by mělo velkou šanci na adopci... Takhle zabila úmyslně své dítě a mohlo přitom šťastně žít u nových rodičů a radovat se ze života... To, že vše omlouvá, že neměla peníze je jen ubohá, hodně smutná výmluva...

janejaneja ( 5. června 2014 15:08 )

Zrůda !!

bubliiinka ( 5. června 2014 13:16 )

to je ta spravedlnost tady

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání