Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Mladík v převleku Ramba zastřelil 3 policisty, 2 zranil a uniká

Autor: ČTK, šim - 
5. června 2014
09:11

Maskáče, černá čelenka ve vlasech, vesta a několik braní pověšených na těle. Mladík v převleku za filmového Ramba v Kanadě zastřelil tři policisty a dva zranil. 24letý muž byl identifikován, ale policii uniká.

Střelba se v kanadském Novém Brunšviku rozlehla ve středu večer místního času. Muž v maskáčovém oděvu si stoupl doprostřed cesty a začal pálit do policejních aut. Tři policisty zabil, dva zranil, ti byli převezeni do monctonské nemocnice. Podle médií jsou mimo ohrožení života.

Ke střelbě podle svědků použil automatické zbraně. Muž má podle policie zřejmě velkou zásobu nábojů. Kromě pušek má také luk a nůž.

Královská kanadská jízdní policie muže identifikovala jako 24letého Justina Bourquea z města Moncton a usilovně po něm pátrá.

Jen pár hodin před útokem si Bourque dal na svůj facebookový profil text písně skupiny Megadeth. „Nesnažte se nás podvést, víme, že to horší teprve přijde. Věřím, že mé království přichází,“ napsal si mimo jiné na svůj profil.

V galerii má mladík také fotografii s kamarádem ze zimy, kdy si společně vyšli zastřílet do lesa. Mají u sebe několik zbraní a okolí pod jejich nohama je poseto prázdnými nábojnicemi. O případném motivu vraždění policistů úřady zatím mlčí.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání