Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Pět mrtvých dětí ve sklepě: Matka se stěhovala s jejich tělíčky?!

Ve sklepě domu ve finském Oulu bylo nalezeno pět tělíček mrtvých dětí
Ve sklepě domu ve finském Oulu bylo nalezeno pět tělíček mrtvých dětí  (Autor: Reuters)
Autor: ČTK - 
5. června 2014
08:39

Ve sklepě domu v severofinském městě Oulu se našlo pět mrtvých novorozeňat. Policii se přihlásila 35letá žena, která ale tvrdila, že je matkou pouze tří dětí. Podle ženy se už narodily mrtvé.

Policii přivolala domovní služba, protože ze sklepů se prý linul silný zápach. Bezprostředně po nálezu mrtvolek se policii přihlásila žena, která tvrdila, že je matkou tří mrtvých dětí, i když nalezeno jich bylo pět.

Žena policii řekla, že děti "přišly na svět před pěti až deseti lety mrtvé". Podezřelá byla vzata do vazby.

"Přesný věk dětí nelze určit," uvedla dnes policie. Se vší pravděpodobnosti prý jde o plody, které téměř dosáhly zralosti. K úmrtím došlo už před několika lety, domnívá se i policie.

Vyšetřovatel Seppo Leinonen televizní stanici YLE řekl, že žena má ještě další děti, které jsou naživu. Žena vyšetřovatelům řekla, že své děti rodila vždy sama doma.

Do domu, v němž se ostatky našly, se přestěhovala teprve nedávno. Z toho se dá podle APA usuzovat, že se stěhovala i s mrtvými nemluvňaty.

Podle policie žena má zaměstnání. Jeden z jejích sousedů listu Iltasanomat řekl, že pracuje v pohostinství.

Podle YLE příbuzní ženy o porodech nic nevěděli a jsou "šokováni". Finská luteránská církev ve čtvrtek v katedrále v Oulu chystá zádušní mši.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání