Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Výbuch auta v Praze: Bombu přivezli taxíkem!

Autor: ljš, ČTK - 
4. června 2014
17:01

Neměl ani tušení, že má v autě bombu! Policie hledá taxikáře, který vezl v pondělí ve tři hodiny ráno jednu nebo více osob na Ostrčilovo náměstí v Praze. Podle vyšetřovatelů se takto totiž pachatelé, kteří mají na svědomí výbuch bomby pod vozem

"Policie v souvislosti s pondělní explozí nástražného výbušného systému pod osobním autem v Praze 2 hledá svědky, kteří viděli podezřelého nebo skupinu podezřelých. Ti mohli využít služeb taxi a přijet na Ostrčilovo náměstí kolem 03:00. Neznámou výbušninu tak mohli převážet v ruce, tašce nebo batohu," sdělila mluvčí pražské policie Jana Rösslerová.

"Policisté tak žádají o pomoc zejména řidiče taxislužeb, aby kontaktovali tísňovou linku a pomohli svými postřehy k objasnění tohoto případu," uvedla Rösslerová. Svědci se mohou obrátit na linku 158.

Nástražný systém vybuchl pod vozem Lexus na Ostrčilově náměstí v okamžiku, kdy jeho řidič nastartoval. Řidič vyvázl bez zranění. Podle policistů byl nástražný systém umístěn pod přední kapotou a jeho explozí na voze vznikla předběžně škoda necelých 30.000 korun. Policie zatím neví, o jakou výbušninu šlo. "Detektivové stále nemají k dispozici výsledky expertiz, ty očekávají v nejbližších týdnech," vysvětlila Rösslerová.

Kriminalisté případ vyšetřují jako obecné ohrožení, za což pachateli nebo pachatelům v případě dopadení a odsouzení za to hrozí až osm let vězení. Policisté ale nevylučují, že by se během vyšetřování mohla právní kvalifikace případu změnit.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání