Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Traktorista odmítl vinu za smrt vozíčkářky: Obvinil maminku mrtvé Zuzany!

Autor: Jana Ulrichová - 
28. května 2014
14:23

Plné emocí bylo dnešní soudní projednávání tragické nehody u Nečemic na Lounsku, při které zemřela vozíčkářka Zuzana Valachová (†31). Traktorista Radek Č. (43), který je za její smrt obžalován, totiž vinu odmítá a svaluje ji na jiné. Ze zanedbání péče obvinil dokonce i Zuzaninu maminku.

Radek Č. zpochybnil znalecká zkoumání. Opřel se i do mrtvé vozíčkářky, která podle něj pila a nebyla zdráva ani psychicky. Zuzaninu maminku, která soud od počátku sleduje, to rozplakalo. „Co na to říct. Ze začátku přiznával, že ji neviděl, a teď hází špínu všechny. Tvrdí, že mu pod traktor sama najela. To ale není pravda. Ona stála. Řekla mi to, ještě než zemřela. Řekla mi, maminko, drtil mě tím velkým kolem,“ popsala Aha se slzami v očích.

Soud chce ještě od znalce vypracování simulace. Líčení proto odročil na červenec.

Co se u Nečemic stalo

Zuzana Valachová jela 17. srpna 2012 s přítelem Danem na koupaliště. Traktorista se dvěma přívěsy za sebou a balíkem slámy před sebou ji podle znalce zachytil zadním kolem traktoru. Vozík spadl do příkopu, Zuzana z něj vypadla na silnici. Po nehodě ještě žila, zemřela po převozu do nemocnice.

treskonickystarosta ( 29. května 2014 19:47 )

Je to tragédie. Každého člověka je škoda. Škoda problematické a nemocné Z.Valachové. Mohla si ještě dlouho užívat sociální pomoci státu. Škoda je ale více traktoristy - mladého pracovitého člověka, který přichází nejen o nervy, čas a peníze, ale jistě také o iluze o našem systému. Systém, který je schopen snad i trestat řidiče, kterému pod kola vjede v protisměru dementní nesvéprávný invalida bez doprovodu opatrovníka.

pojkar ( 29. května 2014 19:25 )

Stopadesátikilová Zuzanka řídila běžně na silnici motorový vozík bez SPZ? Je takový vozík vůbec schválený k provozu na silnici mimo obec? Nejezdila jen v obci, ale ona jezdila mimo obec dokonce z vesnice do vesnice. Spoléhala na ohledoplnost řidičů a schválně šněrovala silnici? Co tam dělali celá léta policajti? Když je to invalida, tak policajti zavírají oči! Je tedy nutné podat trestní oznámení nejen na opatrovníky a také na policii v Postoloprtech a v Žatci. Prý jí drtilo velké kolo traktoru, tak to by jistě už po nehodě už nic neřekla. Nesmysl! Kolik váží traktor? Zemřela v nemocnici v Žatci? Jaká byla příčina smrti? Nebyl to nakonec jen její vlastní tuk?

aqva-park ( 29. května 2014 19:06 )

Jeden chytráček jménem Liko svědčil proti traktoristovi. Že prej měl balík slámy před sebou. A víte proč svědčil? Protože je také "opatrovník" stejně postižené dementky a také sosá ze státu prachy z dotací pro postižené. Nemaká a každý rok si kupuje nový auto! Vzájemně se podporují! Vzniká nám tu mafie "opatrovníků" stejně jako mafie pronajímatelů ubytoven pro cikány? To musí být hovadina co? Aby traktorista jel několik km bez výhledu na silnici!!!! Proč takový svědky nezavřou pro křivé svědectví?

radiopasive ( 29. května 2014 17:44 )

Ta 130kg "Zuzanka" jezdila na motorovém invalidním vozíku. Není to náhodou pro provoz na pozemních komunikacích motorové dvoustopé vozidlo bez jakýchkoli privilegií? Proč tedy v kritický den jela po levé straně silnice - tedy v protisměru? A její retardovaný přítel šel do kopce po pravé straně pěšky a vedl kolo? Podivná dvojka ohrožující provoz na silnici jak v obci, tak mimo ni. Na koupaliště je to z vesnice asi 3 km. Pak je dávejte pryč z ústavů opastrovníkům, kteří se o ně nestarají a jen na ně berou peníze od státu!

radiopasive ( 29. května 2014 17:32 )

Souhlasím! Jezdíme tam s rodinou a už dávno jí měli dát někam do ústavu. Kromě sebe ohrožovala spoustu dalších účastníků silničního provozu. V oblasti je více než 200 chat a pohybuje se tam hodně lidí a auťáků. No a každé léto se mezi nimi motala tahle naní stotřicetikilová "Zuzanka" na elektrickém vozíků řízeným joistikem. Celých 25 let bez dozoru, nikdy jsme ji neviděli s rodiči, kteří ji měli hlavně vždy doprovázet jako opatrovníci. Oni ji měli hlavně jako zdroj příjmů. Také proto tolik (hraného) smutku a zájmu o soud. Pokud se s ní někdo po silnici pohyboval, byly to mladší děti stejně nezodpovědné jako ona. Nebo nesvéprávný "přítel", stejně retardovaný jako ona. Ať už je to všechno jakkoli smutné, měl by soud nechat chudáka traktoristu pracovat, protože takoví lidé jako on plní státní rozpočet ze kterého "opatrovníci" postižených jen čerpali!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání