Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Sexuálně mě zotročila, tak jsem ji polil benzínem! řekl u soudu muž obviněný z vraždy

Miroslav Tomeš chtěl upálit sebe a svou expřítelkyni
Miroslav Tomeš chtěl upálit sebe a svou expřítelkyni  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: ljš - 
27. května 2014
13:18

Rozešla se s ním, a tak se rozhodl zabít sebe i ji. Miroslav Tomeš (50) z Rotavy na Karlovarsku polil sebe i svou expřítelkyni (36) v autě benzínem a chtěl je oba zapálit. Zachránilo ji jen to, že se oba nadýchali výparů a ztratili vědomí.

Miroslav Tomeš dnes kvůli pokusu o vraždu expřítelkyně stanul před Plzeňským soudem. Hrozí mu dvacet let nebo výjimečný trest.

Obžalovaný se hájí tím, že plánoval zabít pouze sebe a přítelkyni chtěl pouze vystrašit. "Chtěl jsem, aby Jana byla svědkem toho, jak shořím, aby si pamatovala, co dělá s chlapama. Polil jsem nás benzínem, a pak už si nic nepamatuju," vypověděl u soudu. K činu ho dohnala neopětovaná láska. „Byl jsem jen jejím sexuálním otrokem. Prostě mě zneužívala,“ prohlásil.

Případ začal v ranních hodinách loni 14. října. Tomeš přijel k domu své bývalé přítelkyně, aby ji unesl. Na místo přispěchal policista, který v té době nebyl ve službě, ale reagoval na ženino volání o pomoc. Útočník ho začal ohrožovat pistolí, o kterou ho policista sice připravil, Tomeš však stačil naskočit do auta a z místa i s expřítelkyni ujet.

S autem zajel do lesa, kde ženě nasadil pouta, která připevnil k volantu. Pak sebe i ji polil benzínem a začal vyhrožovat, že vše rychle ukončí a zapálí je. Naštěstí se však oba v uzavřeném prostoru silně nadýchali výparů a upadli do bezvědomí. Policista, který byl únosu přítomen mezitím zalarmoval kolegy, kteří Tomešův vůz rychle našli a ženu zachránili.

salto ( 28. května 2014 13:21 )

Kdyby si uřízl babánka, tak by měl klid

jana999 ( 27. května 2014 15:37 )

no a tím, že se s ním rozešla ho zneužívala? Tak mohl být rád, že se jí zbavil

kdoasi ( 27. května 2014 14:50 )

Jako že chtěl a nemohl?

xxxx678 ( 27. května 2014 14:45 )

Ahoj

anna1234 ( 27. května 2014 14:22 )

..čísílkoooo zdravím

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání