Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Zvrat v případu zabijáka taxikářů: Nabíral po vraždě ve voze oběti zakázníky?

Autor: ljš, rvs - 
26. května 2014
12:39

Vraždil a pak vozil po Praze nic netušící cestující? Z nejnovějších zjištění kriminalistů vyplývá, že taxivrah jezdil v autě své první oběti ještě nejméně hodinu a půl po vraždě po centru Prahy. Není proto vyloučené, že si ve voze hrál na taxikáře a dokonce někoho svezl. Jeho případné klienty nyní policisté hledají.

Kriminalisté zjistili, že se vůz, kterým jezdil starší ze zavražděných taxikářů Milan P., objevil několik minut před půlnocí ve  Vinohradské ulici, odkud jel směrem k Hlavnímu nádraží. Následně pak zachytili pohyb vozidla až v půl jedné ráno, a to na křižovatce ulic Šumavská a Lužická, kudy vůz pouze projel. Za 25 minut se tam ale vrátil.

"Detektivové tak žádají občany o svědectví v případě, že si někdo zastavil tento vůz taxi v časovém rozmezí od 23:30 hodin do 00:55 hodin a nechal se řidičem odvézt. Stejně tak kriminalisty zajímají i svědectví občanů, kteří mohli vozidlo v uvedenou dobu spatřit," sdělila policejní mluvčí Hana Jeřábková.
Vyšetřovatelé současně hledají v souvislosti s vyšetřováním vražd další taxikáře,  kteří jezdí na území hlavního města Prahy černým vozidlem Škoda Superb tzv. „jedničkové řady“ (rok výroby 2001 – 2008) a mají nápis „TAXI“ umístěný netypicky na hrazdě, tzv. příčníku – stejně jako to měl zavražděný taxikář.
 
"V případě, že na území metropole jezdí nějaký shodný vůz taxi, nechť se jeho majitel či provozovatel bezodkladně ozve na bezplatnou tísňovou linku 158," dodala Jeřábková.

madr1111 ( 28. května 2014 12:43 )

Jestli vozil zákazníky ten vrah tak musí ovládat taxametr a to není jen tak.To musí být taxikář nebo bývalý taxikář.Vím,že se to člověk nenaučí hned a sám.

popocatepetl ( 27. května 2014 21:29 )

Tady něco nehraje. Superb byl přece nalezen odstavený v Salmovské! Je jasné, že byl, protože jeho dříve uveřejněné fotografie z policejního spisu opravdu jsou před budovou UK v Salmovské. Tak proč teď policejní mluvčí říká, že tento Superb "křižovatkou Šumavské a Lužické jen projel... vrátil se tam až později, kdy tam byl odsaven". Bud se policie snažila mást tehdy, nebo teď, anebo autor tiskové zprávy popletl fakta.

madr1111 ( 26. května 2014 16:48 )

Taky si myslím,že vyhledával vhodné místo beze svědků.

popocatepetl ( 26. května 2014 13:49 )

Není tak jednoduché zanalyzovat tisíce pražských pouličních kamer a všimnout si, jestli na nich někde nevidí auto, které "se podobá" některému z odstavených aut zavražděných taxikářů. (Všimněte si, že na uvedených kamerách viděli auto, které stejně jako Superb zavražděného taxikáře, mělo netypicky umístěné označení taxi. Neviděli asi na registrační značku, rozeznávali jen podle vedlejšího znaku. To trvá, když hledáte na nočních záznamech kamer nějakou podobnost, ale ani nevíte, jakou.)

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání